Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Rovaniemi (Lapland)

De belangrijkste winkelstraat in Rovaniemi, Lapland
De belangrijkste winkelstraat in Rovaniemi, Lapland

Welkom in het Santa Claus stadje op de poolcirkel

Rovaniemi is de enige echte stad in het noorden van Finland. Op zich is Rovaniemi een weinig interessante stad - toch zullen veel vakantiegangers hier 1 of meerder dagen verblijven. Dankzij de ligging op de poolcirkel, het vliegveld en het treinstation zullen veel reizigers juist hier hun vakantie in Lapland beginnen. Wat kun je hier doen en wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Rovaniemi?


Artikum en andere musea Rovaniemi

Het Artikum is het grootste museum van Rovaniemi (en de verre omtrek) en is geheel gewijd aan het arctisch gebied en het leven in het hoge noorden.

Lordi's square (Lordin aukio) Rovaniemi
Lordi's square (Lordin aukio) in Rovaniemi

Lordi's square (Lordin aukio)

Hard Rock Hallelujah

Het liedje Hard Rock Hallelujah van de hardrockband Lordi was de meest succesvolle inzending van Finland ooit, voor het Eurovisie songfestival. De band kwam uit Rovaniemi, en ter ere van hun succes werd het lokale plein hernoemd tot Lordin aukio, of wel Lordi's square.


Kerstsferen in de zomer. Santa Claus Village Rovaniemi Lapland, Finland

Santa Claus Village

365 dagen per jaar Kerstmis

Sinkholes


Noordelijkste McDonalds

Uitgaan en winkelen Rovaniemi Lapland, Finland
Uitgaan en winkelen Rovaniemi Lapland, Finland

Uitgaan en Winkelen

Als enige grote stad in de verre omtrek, is Rovaniemi de stad bij uitstek om uit te gaan of te gaan winkelen.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!