Santa Claus Village

  • Santa Claus Village Rovaniemi in Finland

    Santa Claus Village Rovaniemi in Finland

    Santa Claus Village

365 dagen per jaar kerst

In Santa Claus Village, even buiten Rovaniemi, is het 365 dagen per jaar kerst. Het toeristendorpje ligt op een handige plaats, op weg naar het vliegveld. Sommige mensen vinden het een 'tourist-trap' en een slimme manier om het hele jaar door toeristen te lokken. Anderen zullen een bezoekje aan 'The Official Hometown of Santa Claus' weten te waarderen.

Op bezoek bij de Kerstman

Ruim veertig jaar geleden was het dorpje nog een parkeerplaats bij het bordje Artic Circle en een blokhut om Eleanor Roosevelt welkom te heten. Inmiddels is het een toeristendorpje dat grote hoeveelheden toeristen van over de hele wereld ontvangt - in de winter én in de zomer.
Kom je in de kersttijd probeer dan eens glögi, de Finse glühwein.

Postkantoor

Centraal in Santa Claus Village ligt het postkantoor. Hier kun je postkaarten versturen met een speciale postzegel en stempel. De kaarten worden het hele jaar opgespaard om in december verstuurd te worden.

Zitten we hier wel goed?

Hordes toeristen van over de hele wereld weten de weg naar het Santa Claus Village inmiddels te vinden. Maar de Finnen zelf weten wel beter: de werkplaats van Joulupukki ('kerstgeit') staat op Korvatunturi. Deze fell (Finse berg) ligt in het Urho Kekkonen National Park en staat op de grens met Rusland. Korvatunturi heeft een beetje de vorm van een oor. Volgens de Finnen zodat de Kerstman en zijn elven horen wat de kinderen uitspoken.

Santa Claus Village op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Finland vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!

Cookies

Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners