Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Pyhä en Luosto

Pyhä
Pyhä

En het Pyhä-Luosto Nationale Park

In de winter zijn Pyhä en het verderop gelegen Luosto populaire wintersport dorpjes met leuke ski-pistes. In de zomer ontdek je vanuit beide dorpjes het 142 km² grote Nationale Park Pyhä-Luosto, bekend om haar typische Laplandse landschap. Ook kun je bij Luosto een Amethistmijn bezoeken.

Pyhä

Op een kleine 130 kilometer van Rovaniemi ligt het wintersportplaatsje Pyhä, aan de voet van de gelijknamige berg. Voor de wintersporter zijn hier goede faciliteiten, maar ook in de zomer is het een mooi gebied om te bezoeken want Pyhä is de toegang tot het Pyhä-Luosto National Park.

Isokuru kloof

De Isokuru kloof is de diepste van Finland. Tijdens een wandeling kom je langs heilige plaatsen van de Sami, de oorspronkelijke bevolking. Waar nodig, zijn plankieren en trappen gemaakt. Het wandelen is bij droog weer makkelijk, maar houdt wel rekening met flinke hoogteverschillen. Zo is de Noitatunturi Fell, een heilige plek van de Sami, 540 meter hoog.

Lampivaari Amethist mijn
Lampivaari Amethist mijn

Luosto

Luosto is een klein wintersportplaatsje aan de voet van de Luosta, een 514 meter hoge berg. In de winter brengen enkele skiliften je naar de top en kun je rond Luosto sneeuw-scooteren en langlaufen. In de zomer kun je in de omgeving wandelen. Er zijn verschillende mooie hiking-trails uitgezet. Ook kun je in de buurt de Amethist mijn bezoeken.

Lampivaara Amethist mijn

Een mooie lila tot dieppaarse Amethist spreekt tot de verbeelding. De stenen worden verwerkt in sierraden, maar zouden ook een beschermende en zuiverende werking hebben. Hoe dan ook, bij Luosto in Lapland ligt de enige Amethistmijn ter wereld die je kunt bezoeken. En beter nog, je mag zelf zoeken naar zo'n mooie doorzichtige steen met glasachtige glans!


(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!