Wij gebruiken cookies voor site analyse. Ook onze adverteerders gebruiken ze. Door verder te gaan geeft u aan hiermee akkoord te zijn sluit

Queensland: de oostkust van Australie

De oceaan ten zuiden van CairnsDe oceaan ten zuiden van Cairns

The Sunshine State

Queensland ligt aan de Australische oostkust. Ook binnen Australie is de deelstaat met haar Gold Coast een populaire vakantiebestemming. Van de 3 miljoen Queenlanders wonen de meesten in de smalle kuststrook ten oosten van de Great Dividing Range. Aan de vele zonneschijn, de stranden en het alom aanwezige vakantiegevoel dankt Queensland haar bijnaam Sunshine State.Een zoutwaterkrokodil warmt op in de zon
Een zoutwaterkrokodil warmt op in de zon

Hoogtepunten Queensland

Voor de kust van Queensland ligt het grootste koraalrif ter wereld: het Great Barrier Reef. Vanuit verschillende plaatsen langs de kust kun je uitstapjes maken naar het rif of naar één van de fraaie tropische eilandjes voor de kust. Vanuit Cairns, in het noorden van Queensland, heb je diverse mogelijkheden om de kustlijn en de tropische regenwouden bij Cape Tribulation en Daintree te ontdekken. In het zuiden van Queensland ligt de Gold Coast met als centrum de populaire badplaats Surfers Paradise.


Brisbane

De hoofdstad van Queensland

De hoofdstad en grootste stad van de staat Queensland is Brisbane. De stad met zijn drukke zeehaven ligt aan rivier de Brisbane die in de Moreton baai in zee uitmondt. De Gold Coast bij Brisbane is het meest relaxte deel van Australie. De strandcultuur is hier erg belangrijk. Veel surfers komen af op de mooie zonnige warme stranden en de goede surfgolven. De Gold Coast is ook onder Australiers een populaire vakantiebestemming.


Cairns

De stad Cairns in het noordoosten van Australie is de tweede stad van Queensland en een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Great Barrier Reef. Verschillende duikscholen bieden vanuit Cairns met snelle boten tochten naar het rif voor excursies en duikcursussen.


Snorkelen
Snorkelen in het helder blauwe water

Whitsunday Islands

Paradijselijke eilanden

De Whitsunday eilanden danken hun naam aan ontdekkingsreiziger James Cook die op Pinksteren (Whitsunday) 1770 langs de eilandengroep voer. Slechts 8 van de 74 eilanden zijn bewoond. De eilanden hebben prachtige witte stranden en zijn deels beschermd natuurgebied. Vanuit Airlie Beach kun je een geweldige zeiltocht rond de eilanden maken.


Cocosnoten
Pas op voor vallende cocosnoten

Magnetic Island

Omdat het kompas van James Cook tijdens zijn ontdekkingsreis in 1770 rond het eiland afwijkingen vertoonde; dacht Cook dat er erts in de bodem te vinden was en doopte het eiland 'Magnetic Island'. Later bleek de bodem uit louter graniet te bestaan. Behalve de massieven in het binnenland, biedt het eiland mooie baaien met tropische witte stranden. Het is daarmee een fraaie vakantiebestemming.


Heart Reef

Heart Reef, onderdeel van het Great Barrier Reef, is een hartvormig koraalrif. Het ligt in de buurt van Hamilton Island. Tijdens een helikoptervlucht vlieg je over dit bijzondere eilandje - hét perfecte moment om je partner een spectaculair en onvergetelijk huwelijksaanzoek te doen!


Great Dividing Range

Grens tussen kust en outback

Langs de oostkust van Australie loopt, van Kaap York in het noorden tot aan Ballarat in het zuiden, de Great Dividing Range. De 3700 km lange bergketen scheidt de vruchtbare kuststrook af van de droge Outback. De 2230 meter hoge Mount Kosciusko is de hoogste berg van de bergketen. De bekende Three Sister Mountains in New South Wales maken ook deel uit van de Great Dividing Range.

Great Barrier Reef in Queensland
Het uitgestrekte Great Barrier Reef voor de oostkust van Australie biedt volop mogelijkheden voor snorkelen en duiken

Great Barrier Reef

Het grootste koraalrif ter wereld

Het Great Barrier Reef is meer dan 2000 km lang en herbergt een biodiversiteit zoals je die nergens anders ter wereld tegenkomt. De koraalriffen zijn in de afgelopen 600.000 jaar ontstaan door de opeenstapeling van skeletten van kleine zeediertjes. De verschillende soorten koraal en de meer dan 2000 soorten vissen zorgen voor een kleurijke onderwaterwereld.

Duiken en snorkelen

Vanuit bijvoorbeeld Cairns of Townsville zijn er diverse mogelijkheden om het rif per boot te bezoeken. Het mooiste is natuurlijk om te gaan duiken of snorkelen in het helderblauwe water bij het rif. Wie weet zie je wel een haai of zeeschildpad. Heb je nog geen duikbrevet, dan is dit dé gelegenheid om die te halen!


Dingo fence

Het langste hek ter wereld

De Dingo fence in Queensland is de langste omheining ter wereld. Het 1,80 meter hoge hek strekt zich uit over een lengte van 5531 km dwars door Queensland. De dingo en andere dieren +
comments powered by Disqus
Australie bezienswaardigheden
Australie vakantie
New South Wales bezienswaardigheden
Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie
Vakantie in deelstaat Victoria
Melbourne bezienswaardigheden, hoofdstad Victoria
South Australia bezienswaardigheden
Adelaide. Bezienswaardigheden hoofdstad South Australia
Coober Pedy
Queensland: de oostkust van Australie
Western Australia
Perth bezienswaardigheden
De Kimberley
Broome - op de rand van de tropen
Northern Territory (NT)
Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)
De Outback: het onmetelijke binnenland van Australie
Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie
Bekende en minder bekende Australiers
Australie boekenoverzicht
Australie Vliegtickets Sydney, Melbourne, Adelaide, Perth
Australie met de trein
Hotels Australië
The Big Six Down Under
Australie kwis: leuke vragen over Down Under
Aboriginal Art

Surfen in Australie

Queensland Top 3

Queensland herbergt talrijke spectaculaire plekken die een bezoek meer dan waard zijn. Enkele hoogtepunten:

1. Great Barrier Reef

Het grootste koraalrif is dé plek om te (leren) duiken of te gaan snorkelen. De onderwaterwereld is hier ongeëvenaard.

2. Fraser eiland

Fraser eiland is een enorm zandeiland voor de kust van zuid Queensland.

3. Cape Tribulation

Het ongerepte regenwoud loopt uit op paradijselijke tropische stranden aan de oceaan.


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!