Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Perth bezienswaardigheden

  • Perth, hoofdstad van deelstaat Western Australia

    Perth, hoofdstad van deelstaat Western Australia

    Perth bezienswaardigheden

Uitstapjes en leuke dingen doen in Perth en omgeving

Hoofdstad Perth is de grootste en belangrijkste stad van Western Australia. Door haar afgelegen ligging aan de Swan River is Perth misschien wel de meest afgelegen metropool ter wereld. Maar dankzij de goede verbindingen en facaliteiten is de stad een goed startpunt om West-Australie te ontdekken of als beginpunt voor een enkele reis richting Broome en Darwin.

Bezienswaardigheden Perth

Perth in west Australië
Het centrum van Perth

De meest afgelegen metropool ter wereld

Ondanks het feit dat Perth een miljoenenstad is, heeft Perth een compact en overzichtelijk centrum. De meeste winkels en uitgaansgelegenheden zijn te vinden in het gebied rond Hay- en Murray street.
Moderne hoogbouw, afgewisseld met enkele historische gebouwen uit de vorige eeuw, bepalen het aanzicht van Perth. De Swan river doorsnijdt de stad. Op de oevers zijn parken en boulevards aangelegd. De badplaatsen Cottesloe, Scarborough Beach en City Beach en de havenplaats Fremantle aan de oceaan liggen op zo'n 15 tot 20 km van het centrum en zijn leuke plaatsen voor een dagtochtje.

Omgeving Perth

Uitstapjes in de direkte omgeving

Na een lange reis is het goed om enkele dagen te acclimatiseren en deze tijd te gebruiken voor het ontdekken van Perth en haar omgeving. De stad beschikt over een praktisch openbaar vervoer netwerk, dus ook zonder auto kun je tal van leuke uitstapjes maken.

Fremantle

Historisch havenstadje

Op zo'n 20 kilometer buiten Perth ligt Fremantle. Het historische havenstadje met haar Victoriaanse gebouwen ligt aan de monding van de Swan River aan de Indische Oceaan. Naast de haven is de Fremantle prison een populaire bezienswaardigheid. Het gebouw werd door gevangenen gebouwd en werd tot 1886 gebruikt voor deportaties vanuit Engeland. Tot 1991 was het gebouw in gebruik als normale gevangenis.
Het Maritime Museum aan de haven toont naast de HMS Ovens onderzeeboot en andere schepen ook scheepswrakken zoals de Nederlandse Batavia (waarvan in Lelystad jaren geleden een replica werd gebouwd) en het schip de Duyfken dat in 1606 Australie bereikte.

Rottnest Island

Op bezoek bij de quokka's

20 kilometer voor de kust bij Fremantle ligt Wadjenup, beter bekend als Rottnest Island. De Nederlanders die hier in 1696 aan land kwamen, dachten dat de quokka's ratten waren en vernoemden zo het eiland. In werkelijkheid is het een aangenaam eiland met in de baaien mooie stranden. Dankzij de warme golfstroom kun je er prima surfen, duiken en snorkelen.
De quokka's zijn overigens nog steeds op het eiland te zien.

Korte geschiedenis Perth

Perth is in 1829 gesticht. Uit deze periode zijn tal van koloniale gebouwen overgebleven. Maar ver voordat de Europeanen naar Australie kwamen, werd het gebied rond Perth al bewoond door de Aboriginals.

Uitstapjes en leuke dingen doen in Perth

Art Gallery of Western Australia

Aboriginal artNaast internationale werken bevat de collectie van de Art Gallery of Western Australia ook een grote verzameling Aboriginalkunst.

Aquarium of Western Australia

De mooiste manier om de onderwaterwereld van West-Australie te ontdekken is om zelf ergens aan de kust te gaan duiken of te snorkelen. Doe je dat liever niet, dan biedt dit aquarium een aardig alternatief. Haaien, vissen, roggen en schildpadden laten zich hier niet alleen van hun mooiste kant zien, ze zwemmen ook om je heen wanneer je door de glazen tunnel loopt.

Caversham Wildlife Park

Het wildlife park is een leuke plek om inheemse dieren van dichtbij te kunnen zien. De meeste van de ruim 2000 dieren komen uit Australie zelf.

Hoe kom je in Perth en West Australië?

Bezienswaardigheden Perth
Perth

Vliegen naar Perth

Perth Airport ligt een half uur rijden buiten de stad. Er zijn aparte terminals voor binnenlandse (domestic) en internationale vluchten. Tussen beide terminals rijdt een bus. Voor het vervoer naar de stad kunje gebruik maken van een shuttlebus of taxi. Uiteraard vind je op de luchthaven ook de grote auto verhuur bedrijven.

Perth met de trein

Het Perth Railway Station ligt in het stadscentrum aan Wellington Street. Naast enkele treinen die de voorsteden met het centrum verbinden, kun je vanuit Perth ook met de trein naar Bunburry in het zuiden (met de The Australind), naar Kalgoorlie (The Prospector) of verder naar het oosten met de beroemde Indian Pacific over de langste spoorlijn ter wereld zonder bochten, richting Adelaide, Melbourne en Sydney.

Perth met de bus

In Perth zelf is er een goed openbaar vervoer netwerk. In het stadscentrum is deze zelfs deels gratis. Greyhound onderhoudt lange afstand busverbindingen binnen West-Australie.

Bezienswaardigheden

Mooie hotels

Perth bezienswaardigheden op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Australie vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!