Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie

Welkom in Australie: Het wereldberoemde Sydney Opera House met haar karakteristieke vormen
Welkom in Australie: Het wereldberoemde Sydney Opera House met haar karakteristieke vormen

Hotspots en bezienswaardigheden

Sydney is een geweldige stad. Het is de oudste en tevens een van de grootste en populairste steden van Australie. De haven met de beroemde Harbour bridge en het Sydney Opera House bepalen het aangezicht van de stad. De ferry's vanaf Circular Quay brengen je naar populaire plekken aan de rand van de stad als Bondi en Manly Beach. Landinwaarts liggen de populaire Blue Mountains.

Circular Quay Sydney
Vanaf Circular Quay vertrekken de veerboten naar ondermeer Manly en Taronga Zoo

Darling Harbour in Sydney
Darling Harbour, een gezellige gebied aan het water met musea, winkels en vele restaurants en bars

The Rocks en Circular Quay

Het oudste deel van Sydney

The Rocks liggen net buiten het stadcentrum, pal onder de Sydney Harbour Bridge. The Rocks is het oudste deel van de stad; ooit stond hier een fort, waren er kroegen, bordelen en was het de aanlegplaats voor schepen uit Europa. Hoewel er veel gesloopt is, heeft de wijk nog steeds haar historische stratenpatroon en staan er nog tal van gebouwen uit het begin van de 19e eeuw. Het is nu een gezellige wijk met winkeltjes galeries en pubs. Vanaf The Rocks heb je een mooi uitzicht over het Opera gebouw en de baai, de Sydney Cove.

Circular Quay

Op deze plaats waar gouverneur Philip in 1788 de Britse vlag hees, liggen nu de veerboten en cruiseschepen en sta je op het plein voor The Sydney Opera House.

Darling Harbour

Gezellig waterfront

In het levendige gebied rond Darling Harbour worden regelmatig festivals gehouden. Naast het Sydney Exhibition Centre zijn hier ook het Maritime Museum , het enorme Sydney Aquarium, een IMAX theater, de Chinese Garden of Friendship en een verrassende dierentuin te vinden. Rond de haven zijn veel restaurantjes en cafe's te vinden.


Surfers op Manly Beach in Sydney, Australie
Surfers op Manly Beach. Door het aantrekkelijke klimaat van Sydney kan je hier 's zomers en 's winters prima surfen

De stranden van Sydney

Manly Beach en de noordelijke stranden

Tussen Palm Beach en Manly Beach liggen maar liefst 21 stranden. Hoewel Manly nogal toeristisch is, kun je er wel makkelijk komen via een leuk boottochtje met de frequent varende veerboot. Het strand van Manly is een populaire surfspot, maar je kan er ook naar het Oceanworld aquarium of het North Fort bezoeken.

Bondi Beach Sydney

Het bekendste strand van Australie

Het 1 kilometer lange goudgele Bondi Beach is een van de hipste stranden van de stad. Je kan er zwemmen, surfen of lekker flaneren op de promenade. Via het 3,5 kilometer Bondi to Bronte Walk pad loop je langs de kliffen naar het Bronte familiestrand.


Beklimmen van de Sydney Harbour Bridge

Leuke dingen doen en attracties Sydney

BridgeClimb

Beklim de Harbour Bridge - Goedkoop is het niet. Wél spectaculair. Terwijl onder je het drukke stadsverkeer voorbij raast, beklim je de Sydney Harbour Bridge en geniet je van een waanzinnig uitzicht over de haven en de stad.

Sydney Aquarium

In het grootste acquarium van Australie zie je 650 diersoorten varierend van vissen tot haaien, van schildpadden, pinguins en vogelbekdieren tot zoutwaterkrokodillen.


Fort Denison in Sydney
Fort Denison in Sydney Harbour

Taronga Zoo in Sydney
Koala in Taronga Zoo

Sydney Harbour

Fort Denison

Op een piepklein eilandje in de baai voor het Opera House ligt Fort Denison. In de 18e eeuw was het fort een gevangenis waar nooit iemand durfde te ontsnappen. In de wateren rond het eiland zwommen haaien! Nu kun je er picknicken en is er een café gevestigd.

Taronga Zoo

Deze enorme dierentuin aan de noordkant van Sydney Harbour is een leuk uitstapje voor zowel kinderen als volwassenen. In de dierentuin zie je naast de gebruikelijke dieren ook vele typisch Australische dieren zoals Koala's, kangoeroes, vogelbekdieren, Wombats, Emu's, De Tasmanian Devil, Reptielen en nog veel meer. De leukste manier om de Zoo te bezoeken is per veerboot vanaf de steiger aan Circular Quay.


De Harbour Bridge van Sydney

Museum overzicht Sydney

Het beperkte aantal musea in de rest van Australie wordt in Sydney ruimschoots goed gemaakt. Een overzicht van de belangrijkste en leukste musea:

Australian Museum

Achter de Victoriaanse gevel van het Australian Museum is een uitgebreide collectie te vinden over planten en dieren in Australie. Naast deze natuurhistorische collectie is er ook een afdeling gewijdt aan de mensheid en de Aboriginalcultuur.

Art Gallery of New South Wales

Australian National Maritime Museum

Museum of Sydney (MOS)

Alles over de geschiedenis van Sydney en haar bevolking is te vinden in het MOS. Door een glazen plaat in de vloer zijn nog de fundamenten van het eerste Government House te zien dat hier ooit stond.


Olympische Spelen in Sydney

Olympische Spelen

Sydney 2000

In 2000 was Sydney de gastheer van de Olympische Spelen. Voor de spelen onderging de stad een ware metamorfose, kwamen er vele nieuwe hotels en werden wijken opgeknapt.


Het vliegveld van Sydney met op de achtergrond de skyline van de stad
Het vliegveld van Sydney is de belangrijkste luchthaven van Australie

Luchthaven Sydney

Mainport van het land

Sydney Airport is de grootste en belangrijkste luchthaven van Australie en handelt zowel buitenlandse als binnenlandse vluchten af (via verschillende terminals). De luchhaven is snel en eenvoudig te bereiken met de auto, trein/metro (Airportlink), taxi of bus.
Meer informatie:
sydneyairport.com.au
airportlink.com.au(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Australie vakantie
Australie vakantie
New South Wales bezienswaardigheden
Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie
Vakantie deelstaat Victoria
Melbourne bezienswaardigheden
South Australia bezienswaardigheden
Adelaide. Hoofdstad South Australia
Coober Pedy
Queensland: de oostkust van Australie
Western Australia
Perth bezienswaardigheden
De Kimberley
Broome - op de rand van de tropen
Northern Territory (NT)
Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)
Red Centre: het hart van Australië
Tasmanië vakantie
Christmas Island
Australie kwis: leuke vragen over Down Under
The Big Six Down Under
Aboriginal Art
Bekende en minder bekende Australiers
Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie
Australie shop
Australie met de trein
Hotels Australië
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!