Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Bekende en minder bekende Australiers

De tourguide poseert als een moderne ontdekkingsreiziger voor de eindeloze OutbackDe tourguide poseert als een moderne ontdekkingsreiziger voor de eindeloze Outback

Wie is wie in Australië?

Bekende en minder bekende Australiers uit heden en verleden.

(Advertentie)

Cathy Freeman

De vlag van de Aboriginals is nu een officieel erkende vlag, maar toen gouden-medaille winnares Cathy Freeman er in 1994 mee liep tijdens de Commonwealth Games veroorzaakte dat flink wat commotie.

Catherine Gregson

Catherine Gregson was de eerste vrouw die het rode continent rondreisde. Ze deed dat met de auto in 1937 samen met haar moeder. De reis duurde een half jaar!

Steve Irwin

Steve Irwin had een voorliefde voor dodelijke en gevaarlijke dieren zoals krokodillen waar hij als kind al mee worstelde. De populaire natuurbeschermer maakte talloze tv programma's en nam in 1991 Australia Zoo over, de dierentuin van zijn ouders. zijn bekendste uitroep van verbazing? Crikey!. De Crocodile Hunter kwam in 2006 om het leven door een steek van een stingray.

Mungo man

De oudste man van Australië werd in 1974 ontdekt bij Lake Mungo in new South Wales. Uit onderzoek van zijn beenderen bleek dat Mungo man ongeveer 42.000 jaar geleden leefde en bijna 2 meter(!) moet zijn geweest.

A.O. Neville

A.O. Neville was halverwege de 19e eeuw beschermheer van de Aboriginals in West-Australië. In werkelijkheid was hij hun ergste vijand. Neville had tot doel dat men zou vergeten dat er in Australië ooit aboriginals waren geweest. de film de Rabbit Proof fence vertelt het waargebeurde verhaal van drie meisjes die in 1931 uit de River moore native settlement ontsnappen en 2400 km door de outback lopen terug naar hun familie, achternagezeten door Neville.

Australische popartiesten - Top 3 grootste hits

Wat zijn de grootste Australische hits aller tijden?

 • Can't get you out of my head - Kylie
  Kylie Minogue is de bekendste artieste van Australie. Ze had ooit een hitje samen met Jason Donavan. Hij raakte in de vergetelheid. Zij groeide met 'na na na' Can't get you out of my head (2001) uit tot de best verkopende Australische artiest ooit. Haar zusje Dannii brengt ook wel eens een singletje uit, maar haalde nooit dezelfde status als haar grote zus.
 • Suicide Blond - INXS
  De Australische rockband INXS veroverde de wereld totdat leadzanger Michael Hutchence op 22 november 1997 zelfmoord pleegde.
 • Whole Lotta Rosie - AC DC
  Wanna tell you a story / 'Bout a woman I know / When it comes to lovin' / Oh, she steals the show / She ain't exactly pretty / She ain't exactly small / 42-39-56 / You could say she's got it ALLL!!
  Dreig je in slaap te vallen tijdens een lange rit? Zet de volume knop open en zing mee! Dit is AC DC in optima forma.


 • (Advertentie)

(Advertentie)
Australie bezienswaardigheden
Australie vakantie
New South Wales bezienswaardigheden
Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie
Vakantie in deelstaat Victoria
Melbourne bezienswaardigheden, hoofdstad Victoria
South Australia bezienswaardigheden
Adelaide. Bezienswaardigheden hoofdstad South Australia
Coober Pedy
Queensland: de oostkust van Australie
Western Australia
Perth bezienswaardigheden
De Kimberley
Broome - op de rand van de tropen
Northern Territory (NT)
Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)
Red Centre: het hart van Australië
Christmas Island
Australie kwis: leuke vragen over Down Under
The Big Six Down Under
Aboriginal Art
Bekende en minder bekende Australiers
Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie
Australie boekenoverzicht
Australie met de trein
Hotels Australië
(Advertentie)


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!