Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Bekende en minder bekende Australiërs

 • De tourguide poseert als een moderne ontdekkingsreiziger voor de eindeloze Outback

  De tourguide poseert als een moderne ontdekkingsreiziger voor de eindeloze Outback

  Bekende en minder bekende Australiërs

Wie is wie in Australië?

Bekende en minder bekende Australiers uit heden en verleden.

Cathy Freeman

De vlag van de Aboriginals is tegenwoordig een officieel erkende vlag. Maar toen gouden-medaille winnares Cathy Freeman er in 1994 mee liep, tijdens de Commonwealth Games, veroorzaakte dat flink wat commotie.

Catherine Gregson

Catherine Gregson was de eerste vrouw die het rode continent rondreisde. Ze deed dat met de auto, samen met haar moeder. Deze reis duurde een half jaar. Het was 1937!

Crikey! Steve Irwin

Steve Irwin had een voorliefde voor dodelijke en gevaarlijke dieren. Als kind worstelde hij al met krokodillen. De populaire natuurbeschermer maakte talloze tv-programma's en nam in 1991 Australia Zoo over, de dierentuin van zijn ouders. Zijn bekendste uitroep van verbazing? Crikey!
De Crocodile Hunter kwam in 2006 om het leven door een steek van een stingray.

Mungo man

De oudste man van Australië werd in 1974 ontdekt bij Lake Mungo in new South Wales. Uit onderzoek van zijn beenderen bleek dat Mungo man ongeveer 42.000 jaar geleden leefde en bijna 2 meter lang(!) moet zijn geweest.

A.O. Neville

A.O. Neville was halverwege de 19e eeuw beschermheer van de Aboriginals in West-Australië. Maar in werkelijkheid was hij hun ergste vijand. Neville had tot doel dat men zou vergeten dat er in Australië ooit aboriginals waren geweest. De film 'De Rabbit Proof Fence' vertelt het waargebeurde verhaal van drie meisjes die in 1931 uit de River Moore Native Settlement ontsnappen en 2400 km door de Outback lopen terug naar hun familie, achterna gezeten door Neville.

Crocodile Dundee

Een journaliste reist naar Australië om een krokodillen-stroper te interviewen. Hij redt haar van een aanslag en ze besluiten samen om naar New York te gaan, waar ze verliefd worden. De culturele verschillen zorgen voor vrolijke jaren tachtig humor. Crocodile Dundee werd gespeeld door de Australische acteur Paul Hogan.

Socceroos

De Socceroos is het nationale mannen voetbalteam van Australië. Tot 2006 speelde het team binnen Oceanië, tegenwoordig spelen de Australische voetballers om de Aziatische cup. Grootste overwinning van de Socceroos ooit was de wedstrijd tegen Amerikaans-Samoa in 2001. Einduitslag: 31-0

Australische popartiesten - Top 3 grootste hits

Wat zijn de grootste Australische hits aller tijden?

 • Can't get you out of my head - Kylie
  Kylie Minogue is de bekendste artieste van Australie. Ze had ooit een hitje samen met Jason Donavan. Hij raakte in de vergetelheid. Zij groeide met 'na na na' Can't get you out of my head (2001) uit tot de best verkopende Australische artiest ooit. Haar zusje Dannii brengt ook wel eens een singletje uit, maar haalde nooit dezelfde status als haar grote zus.
 • Suicide Blond - INXS
  De Australische rockband INXS veroverde de wereld totdat leadzanger Michael Hutchence op 22 november 1997 zelfmoord pleegde.
 • Whole Lotta Rosie - AC DC
  Wanna tell you a story / 'Bout a woman I know / When it comes to lovin' / Oh, she steals the show / She ain't exactly pretty / She ain't exactly small / 42-39-56 / You could say she's got it ALLL!!
  Dreig je in slaap te vallen tijdens een lange rit? Zet de volume knop open en zing mee! Dit is AC DC in optima forma.

Bezienswaardigheden

Mooie hotels

Australie vakantie


  Reisgenieten.nl

  Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!