Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

New South Wales bezienswaardigheden

Met Crocodile Dundee op stap in de Blue Mountains, omgeving Sydney
Met Crocodile Dundee op stap in de Blue Mountains, omgeving Sydney

Uitstapjes oudste staat Australië

De staat New South Wales (NSW) ligt aan de Australische zuid-oostkust. Het is de oudste en meest dichtbevolkte staat van Australie. Bijna eenderde van de bevolking woont hier in en rond Sydney. Sydney is niet alleen zeer de moeite waard om te bezoeken, ook in de omgeving is volop te doen. Sydney is tevens de ideale stad om je reis door Australie te beginnen of af te sluiten.

Er op uit in de Blue Mountains

Populair uitstapje even buiten Sydney

The Blue Mountains in de omgeving van Sydney
The Blue Mountains in de omgeving van Sydney
De spectaculaire Blue Mountains liggen op slechts 100 km afstand van Sydney (ca. anderhalf uur rijden over de Great Western Highway). Het natuurgebied, dat de status van Werelderfgoed heeft, is zo groot als de noordelijke provincies van Nederland bij elkaar en is ouder dan de Grand Canyon.. Het prachtige gebied ligt dichtbij Sydney en is een van de makkelijkst bereikbare wildernissen van Australie. Het beste kun je de Blue Mountains door de week bezoeken wanneer het minder druk is.

Hoogvlakte

De Blue Mountains danken hun naam aan de blauwe waas die boven het gebied hangt. Anders dan de naam en foto's doen vermoeden, is de Blue Mountains geen gebergte, maar een uitgesleten hoogvlakte met spectaculaire kliffen en kloven. Tijdens de rit naar het gebied is er niets dat het gebied 'verraad'. Opeens ben je er. Vanaf de verschillende uitzichtspunten heb je een prachtig uitzicht over de wildernis.

Belangrijkste bezienswaardigheden

Lower Blue Mountains - Ideaal voor korte wandelingen in het National Park. Bij de Red Hands Cave zijn Aboriginal rotstekeningen te zien. Glenbrook op slechts 68 km van Sydney is de oostelijke toegang van de Blue Mountains.
Upper Blue Mountains - Leura is een aardig plaatsje in de Upper Blue Mountains. Vanaf het Sublime Point heb je een mooi uitzicht over de Jamison Valley. Katoomba is de grootste stad van het gebied. Via de hoofdstraat bereik je Echo Point met het beroemde uitzicht op de drie rotspunten, de Three Sisters. Blijf vooral niet in de plaats zelf, maar ga het gebied in. Geen zin om naar beneden te lopen? De kabelbaan en de Scenic Railway brengen je naar de bodem van het dal. Of ga de Valley of the Waters in bij Wentworth Falls. Ook mooi is het uitzicht bij Blackheath.

Hoe kom je er?

Vanuit Sydney worden verschillende tours aangeboden. Maar veel mensen kiezen er voor om er zelf op uit te trekken met een (huur)auto. In de Blue Mountains kun je naast wandelen ook avontuurlijke dingen doen als abseilen, canyoning, klimmen of paardrijden.

Kangaroo Valley

Kangaroo Valley ligt halverwege Sydney en hoofdstad Canberra, op zo'n 2,5 uur rijden heeft een compleet ander landschap. Het landschap van glooiende heuvels met groene weiden met koeien worden hier afgewisseld met een kronkelende rivier. Met een beetje geluk zie je een huppende kangaroe. In de verte zie je de bergen en verder is er alleen rust...

Canberra, de hoofdstad van Australie (ACT)

Sydney en Melbourne gunden elkaar niet de eer om hoofdstad van Australie te worden en dus werd halverwege een nieuwe stad gebouwd: Canberra in de staat Australian Capital Territory (ACT). Het is de kleinste staat van Australie. Canberra betekent heel toepasselijk ontmoetingsplaats in de taal van de lokale Aboriginals.


(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Australie vakantie
Australie vakantie
New South Wales bezienswaardigheden
Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie
Vakantie deelstaat Victoria
Melbourne bezienswaardigheden
South Australia bezienswaardigheden
Adelaide. Hoofdstad South Australia
Coober Pedy
Queensland: de oostkust van Australie
Western Australia
Perth bezienswaardigheden
De Kimberley
Broome - op de rand van de tropen
Northern Territory (NT)
Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)
Red Centre: het hart van Australië
Tasmanië vakantie
Christmas Island
Australie kwis: leuke vragen over Down Under
The Big Six Down Under
Aboriginal Art
Bekende en minder bekende Australiers
Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie
Australie shop
Australie met de trein
Hotels Australië
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!