Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

South Australia bezienswaardigheden

De Flinders Ranges in de deelstaat South Australia
De Flinders Ranges in de deelstaat South Australia

Goede uitvalsbasis voor je Australie vakantie

De staat South Australia ligt aan de zuidkust van Australie. De meeste inwoners wonen in de steden en landbouwgebieden langs de kust ten zuiden van Port Augusta. Slechts 1 procent woont in de rest van de staat, de dorre en uitgestrekte outback.

Stuart Highway

De belangrijkste en meest interessante plaats in South Australia is hoofdstad Adelaide. Het internationale vliegveld verbindt Adelaide met Europa en ter plekke kun je ook alle kanten op. Al met al is Adelaide een prima startpunt voor je vakantie.
Vanuit Port Augusta, 320 km ten noordwesten van Adelaide, begint de 2834 km lange Stuart Highway die South Australia verbindt met het opmerkelijke opaalstadje Coober Pedy waar mijnschachten tot ondergrondse woningen zijn omgetoverd, Uluru (Ayers rock), Alice Springs, Katherine en eindpunt Darwin in de Northern Territory.

De Stuart Highway, ook wel The Track genoemd, is vernoemd naar John McDouall Stuart, de eerste Europeaan die Australië van zuid naar noord doorkruiste. Pas sinds de jaren '80 is de highway volledig geasfalteerd. Om de 2 jaar is de weg het decor voor een wedstrijd tussen voertuigen op zonne-energie, de World Solar Challenge.

Kangaroo Island

wallabies
Een onverwachte ontmoeting met wallabies
Kleine pinguins, zeerobben en zeeleeuwen, goanna's, koala's, wallabies, kangaroes en nog veel meer. Dankzij de geïsoleerde ligging van Kangaroo Island vindt je dieren en planten die elders niet of nauwelijks voorkomen. De kustlijn is een aaneenschakeling van steile kliffen, inhammen en zandstranden. Een deel van het eiland bestaat uit weidegronden, maar het grootste deel is beschermd natuurgebied. Zo zijn de rotsformaties Admirals Arch en de Remarkable Rocks een bezoek zeker waard.

Kangaroo Island is ongeveer zo groot als Luxemburg en is te bereiken met de veerboot vanuit Cape Jervis (ca. 1,5 uur rijden vanuit Adelaide). De meeste wegen op het eiland zijn gravelroads of zandpaden maar over het algemeen wel te berijden met gewone auto's. Slechts een klein deel is verhard ("bitumen road"). Op het eiland wonen slechts 5000 mensen die vooral van het toerisme leven. Dieren Australië +.

Flinders Ranges

National Park in Zuid-Australie

Flinders Range South Australia
De Flinders Range in Zuid Australie
Veel plekken in South Australia zijn vernoemd naar de ontdekkingsreizigers die begin 1800 gebieden verkenden en het land opeisten. Zo ook Matthew Flinders van de Britse Royal Navy. Het 900km2 Nationale Park Flinders Ranges is naar hem vernoemd.

De Wilpena Pound is een reusachtig natuurlijk gevormd amphitheater en laat zich mooi bekijken tijdens een rondvlucht over de Ranges. Ook de vennen en de gombomen in de Ranges zijn bijzonder.

(Advertentie)(Advertentie)
Australie vakantie
Australie vakantie
New South Wales bezienswaardigheden
Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie
Vakantie deelstaat Victoria
Melbourne bezienswaardigheden
South Australia bezienswaardigheden
Adelaide. Hoofdstad South Australia
Coober Pedy
Queensland: de oostkust van Australie
Western Australia
Perth bezienswaardigheden
De Kimberley
Broome - op de rand van de tropen
Northern Territory (NT)
Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)
Red Centre: het hart van Australië
Tasmanië vakantie
Christmas Island
Australie kwis: leuke vragen over Down Under
The Big Six Down Under
Aboriginal Art
Bekende en minder bekende Australiers
Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie
Australie shop
Australie met de trein
Hotels Australië
(Advertentie)


(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!