Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Adelaide. Bezienswaardigheden hoofdstad South Australia

Downtown AdelaideDowntown Adelaide

Wijnhoofdstad van Australie

De meeste inwoners van Zuid-Australie wonen in hoofdstad Adelaide. Het noordelijke deel van de staat ligt in de Outback en is droog en dor. Het zuidelijke gedeelte langs de kust is echter groen en vruchtbaar en is wereldberoemd om haar goede wijnen.

(Advertentie)

De Art Gallery van South Australia in Adelaide, Australia
De Art Gallery van South Australia in Adelaide

Uitgaansbuurt in Adelaide
Uitgaansbuurt in Adelaide

Attracties en bezienswaardigheden Adelaide

De belangrijkste attracties en bezienswaardigheden van Adelaide liggen op loopafstand van het compacte centrum. De meeste winkels en restaurants vind je rondom de Rundle Mall. Bij Central Market is er markt en zijn er (goedkopere) cafe's en restaurantjes.

Langs de North Terrace

De belangrijkste musea en galleries van Adelaide vind je langs de North Terrace, een brede doorgaande weg aan de noordkant van het centrum. Hier staan ondermeer het National Wine centre, de Botanische tuinen, het South Australian Museum, het Migration Museum, Parliament House en het belangrijkste treinstation van de stad.

Port Adelaide

Buiten het centrum, richting de kust, ligt Port Adelaide. Iedere zondag is er markt en ook zijn er enkele leuke attracties voor kinderen (en volwassenen), zoals het National Railway Museum, het luchtvaart museum en dolfijnexcursies.


Glenelg

Op 28 december 1836 werd Glenelg de eerste nederzetting van Zuid-Australie toen kapitein John Hindmarsh landde op het strand van Glenelg. Tegenwoordig is het strand een populair uitstapje onder de inwoners van Adelaide. Het oude trammetje City to Bay brengt je vanuit de stad naar het strand. In South Australia wordt ieder jaar op 28 december Proclamation Day gevierd. In Glenelg wordt ieder jaar het uitroepen van deze nieuwe Australische deelstaat nagespeeld.


Barossa Valley Wijngebied

De Barossa Valley in de omgeving van Adelaide is een bekend wijngebied - veel van de Australische wijnen die bij ons in de supermarkt te koop zijn, komen uit de uitgestrekte wijngaarden van de Barossa Valley. Behalve de wijnen kun je ook genieten van de vele streekprodukten die door de plaatselijke boeren op de vele populaire lokale markten worden verkocht.


Hoe kom je in Adelaide?

Vliegen naar Adelaide

Adelaide Airport is de belangrijkste luchthaven van de stad en ligt 8 km ten westen van het centrum van Adelaide. Voor het vervoer naar de stad kunje gebruik maken van een shuttlebus of taxi. Uiteraard vind je op de luchthaven ook de grote auto verhuur bedrijven.

Adelaide met de trein

De langeafstand treinen naar de andere grote steden in Australie vertrekken vanaf het Keswick Station, net buiten het centrum.

Adelaide met de bus

Adelaide beschikt over een redelijk goed openbaar vervoer netwerk. In het stadscentrum is deze zelfs deels gratis. Greyhound onderhoudt lange afstand busverbindingen in Australie.(Advertentie)(Advertentie)
Australie bezienswaardigheden
Australie vakantie
New South Wales bezienswaardigheden
Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie
Vakantie in deelstaat Victoria
Melbourne bezienswaardigheden, hoofdstad Victoria
South Australia bezienswaardigheden
Adelaide. Bezienswaardigheden hoofdstad South Australia
Coober Pedy
Queensland: de oostkust van Australie
Western Australia
Perth bezienswaardigheden
De Kimberley
Broome - op de rand van de tropen
Northern Territory (NT)
Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)
Red Centre: het hart van Australië
Christmas Island
Australie kwis: leuke vragen over Down Under
The Big Six Down Under
Aboriginal Art
Bekende en minder bekende Australiers
Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie
Australie boekenoverzicht
Australie met de trein
Hotels Australië
(Advertentie)


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!