Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)

  • De gezellige Mindil Beach Market. De avondmarkt wordt iedere donderdag- en zondagavond gehouden aan het strand van Darwin

    De gezellige Mindil Beach Market. De avondmarkt wordt iedere donderdag- en zondagavond gehouden aan het strand van Darwin

    Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)

De grootste stad van het noorden

Darwin is vanuit Europa de dichtsbijzijnde vliegbestemming in Australië. Daarom kiezen sommige reizigers juist deze stad als eind- of startpunt van hun reis. Darwin is een broeierige, maar moderne stad en is de hoofdstad van de Northern Territory (NT). Vanuit Darwin bereik je eenvoudig de belangrijkste en meest populaire Nationale Parken in het noorden. Maar wil je naar de grote steden in het zuiden, dan heb je nog een flinke reis voor de boeg!

Cage of Death

Crocosaurus cove

Altijd al eens met krokodillen willen zwemmen? Bij Crocosaurus Cove ga je te water in een glazen bak (met 3,9 cm dik beschermend kunstof glas) en zwem je oog in oog met een 5,5 meter lange saltwatercroc! Deze salties komen veel voor in het noorden van Australië en zijn levensgevaarlijk om mee te zwemmen - maar hier kan het... Dodelijke ongelukken zijn er nog nooit gebeurd, wel raakte een krokodil ooit een tand kwijt en in een ander geval brak de kabel van de glazen bak. Gelukkig had Choppa de krokodil geen interesse in de zwemmers in de kooi en kwam het tweetal met de schrik vrij. crocosauruscove.com

Museum overzicht Darwin

B52 Bommenwerper in het vliegtuigmuseum in Darwin
B52 Bommenwerper in het Aviation Heritage Center in Darwin

Aviation Heritage Centre

Omdat Japan bang was dat de Amerikanen in de Tweede Wereldoorlog Darwin zouden gaan gebruiken als millitaire basis, is Darwin veelvuldig gebombardeerd. Later werd de stad nogmaals verwoest door orkaan Tracy. Over de inzet van vliegtuigen in die tijd (en over de hele luchtvaarthistorie van Australie) gaat het Aviation Heritage Centre. Topstuk is de enorme B52 bommenwerper die vroeger oefende in het noorden van Australie.

Museum & Art Gallery of the Northern Territory, Darwin
Museum & Art Gallery of the Northern Territory in Darwin

Museum & Art Gallery of the Northern Territory

Dit verrassende museum heeft een uitgebreide collectie Aboriginal Art, natuurhistorie, maritieme archeologie en Sweetheart - een enorme krokodil- in haar collectie. Een aanrader!


Het moderne Parlementsgebouw in Darwin
Het moderne Parliament House in Darwin

Bezienswaardigheden

Mooie hotels

Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT) op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Australie vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!