Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)

De gezellige Mindil Beach Market. De avondmarkt wordt iedere donderdag- en zondagavond gehouden aan het strand van Darwin
De gezellige Mindil Beach Market. De avondmarkt wordt iedere donderdag- en zondagavond gehouden aan het strand van Darwin

De grootste stad van het noorden

Darwin is vanuit Europa de dichtsbijzijnde vliegbestemming in Australie. Daarom kiezen sommige reizigers juist deze stad als eind- of startpunt van hun reis. Darwin is een broeierige, maar moderne stad en is hoofdstad van de Northern Territory. Vanuit Darwin bereik je eenvoudig de belangrijkste en meest populaire Nationale Parken in het noorden. Maar wil je naar de grote steden in het zuiden, dan heb je nog een flinke reis voor de boeg!

Cage of Death

Crocosaurus cove

Altijd al eens met krokodillen willen zwemmen? Bij Crocosaurus Cove ga je te water in een glazen bak (met 3,9 cm dik beschermend kunstof glas) en zwem je oog in oog met een 5,5 meter lange saltwatercroc! Deze salties komen veel voor in het noorden van Australië en zijn levensgevaarlijk om mee te zwemmen - maar hier kan het... Dodelijke ongelukken zijn er nog nooit gebeurd, wel raakte een krokodil ooit een tand kwijt en in een ander geval brak de kabel van de glazen bak. Gelukkig had Choppa de krokodil geen interesse in de zwemmers in de kooi en kwam het tweetal met de schrik vrij.
crocosauruscove.com

Museum overzicht Darwin

Aviation Heritage Centre

B52 Bommenwerper in het vliegtuigmuseum in DarwinOmdat Japan bang was dat de Amerikanen in de Tweede Wereldoorlog Darwin zouden gaan gebruiken als millitaire basis, is Darwin veelvuldig gebombardeerd. Later werd de stad nogmaals verwoest door orkaan Tracy. Over de inzet van vliegtuigen in die tijd (en over de hele luchtvaarthistorie van Australie) gaat het Aviation Heritage Centre. Topstuk is de enorme B52 bommenwerper die vroeger oefende in het noorden van Australie.

Museum & Art Gallery of the Northern Territory

Dit verrassende museum heeft een uitgebreide collectie Aboriginal Art, natuurhistorie, maritieme archeologie en Sweetheart - een enorme krokodil- in haar collectie. Een aanrader!


(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Australie vakantie
Australie vakantie
New South Wales bezienswaardigheden
Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australie vakantie
Vakantie deelstaat Victoria
Melbourne bezienswaardigheden
South Australia bezienswaardigheden
Adelaide. Hoofdstad South Australia
Coober Pedy
Queensland: de oostkust van Australie
Western Australia
Perth bezienswaardigheden
De Kimberley
Broome - op de rand van de tropen
Northern Territory (NT)
Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)
Red Centre: het hart van Australië
Tasmanië vakantie
Christmas Island
Australie kwis: leuke vragen over Down Under
The Big Six Down Under
Aboriginal Art
Bekende en minder bekende Australiers
Reisinformatie en nuttige tips vakantie Australie
Australie shop
Australie met de trein
Hotels Australië
(Advertentie)

Het moderne Parlementsgebouw in Darwin
Het moderne Parliament House in Darwin

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!