Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Australie vakantie

Van Sydney naar Darwin, van Perth tot Brisbane

G'Day. Welkom in Australie, het ultieme vakantieland vol avontuur. Geniet van het stadsleven in de metropolen Sydney of Melbourne of ontdek de onmetelijke outback. Highlights van Australie zijn ondermeer het Great Barrier Reef (duiken of snorkelen verplicht!), Ayers Rock, de Great Ocean Road, Sydney, de Top-End, de eindeloze en zinderende Outback en natuurlijk nog veel en veel meer!

De mooiste plaatsen in Australie

New South Wales en de Blue Mountains

New South Wales en de Blue Mountains
Met Crocodile Dundee op stap in de Blue Mountains, omgeving Sydney

De staat New South Wales (NSW) ligt aan de Australische zuid-oostkust. Het is de oudste en meest dichtbevolkte staat van Australie. Bijna eenderde van de bevolking woont hier in en rond Sydney. Sydney is niet alleen zeer de moeite waard om te bezoeken, ook in de omgeving is volop te doen. Sydney is tevens de ideale stad om je reis door Australie te beginnen of af te sluiten.

New South Wales

Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australië vakantie

Sydney: het perfecte startpunt van iedere Australië vakantie
Het Sydney Opera House in Sydney

Sydney is een geweldige stad. Het is de oudste en tevens een van de grootste en populairste steden van Australie. De haven met de beroemde Harbour bridge en het Sydney Opera House bepalen het aangezicht van de stad. De ferry's vanaf Circular Quay brengen je naar populaire plekken aan de rand van de stad als Bondi Beach en Manly Beach. Landinwaarts liggen de populaire Blue Mountains.

Sydney

Victoria, Australia

Victoria, Australia
The Twelve Apostles aan de Great Ocean Road

Victoria is een van de belangrijkste en meest dichtbevolkte staten van Australië. De hoofdstad van de deelstaat is Melbourne. Het is de tweede stad van Australië. Naast Melbourne zijn The Great Ocean Road en de Grampians de grootste attracties. In Victoria zijn 's winters mogelijkheden voor wintersport.

Victoria

Melbourne bezienswaardigheden

Melbourne bezienswaardigheden
Het Victoriaanse treinstation in Melbourne

Melbourne ligt aan de zuidoost kust van Australie. Het is de hoofdstad van deelstaat Victoria. In de sfeervolle stad vind je tussen alle wolkenkrabbers en andere nieuwbouw nog volop oude gebouwen in Victoriaanse stijl waardoor de stad soms enigszins Europees aanvoelt.

Melbourne

South Australia bezienswaardigheden

South Australia bezienswaardigheden
Flinders Ranges, South Australia

De staat South Australia ligt aan de zuidkust van Australie. De meeste inwoners wonen in de steden en landbouwgebieden langs de kust ten zuiden van Port Augusta. Slechts 1 procent woont in de rest van de staat, de dorre en uitgestrekte outback.

South Australia

Adelaide. Hoofdstad South Australia

Adelaide. Hoofdstad South Australia
Downtown Adelaide

De meeste inwoners van Zuid-Australie wonen in hoofdstad Adelaide. Het noordelijke deel van de staat ligt in de Outback en is droog en dor. Het zuidelijke gedeelte langs de kust is echter groen en vruchtbaar en is wereldberoemd om haar goede wijnen.

Adelaide

Coober Pedy

Coober Pedy
Ondergrondse kerk in Coober Pedy

In de zinderende Outback van South Australia, langs de Stuart Highway naar het noorden van Australië, ligt Coober Pedy. In en rond het mijnstadje wordt in de bodem opaal gewonnen. Bij binnenkomst komt het mijnstadje een beetje vreemd over. Niet vreemd dat juist hier de avonturenfilm Mad Max is opgenomen. Overal zie je hopen met resten puin uit de mijnen liggen en waarschuwen bordjes voor de diepe putten. Maar in plaats van putten bouwen sommige miners hun schacht ook om tot woning. Vanwege de hitte in de zomer is het boven de grond veel te heet, maar onder de grond heerlijk koel. Alleen de ventilatieschachten en een boom op een gedempte put van het afvalwater verraadt dat hier mensen wonen.

Coober Pedy

Queensland: The Sunshine State

Queensland: The Sunshine State
De oceaan ten zuiden van Cairns

Queensland ligt aan de Australische oostkust. Ook binnen Australie is de deelstaat met haar Gold Coast een populaire vakantiebestemming. Van de 3 miljoen Queenlanders wonen de meesten in de smalle kuststrook ten oosten van de Great Dividing Range. Aan de vele zonneschijn, de stranden en het alom aanwezige vakantiegevoel dankt Queensland haar bijnaam Sunshine State.

Queensland

Western Australia

Western Australia
Monkey Mia aan de Australische westkust

Het westelijke deel van Australie wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Met recht, want dit uitgestrekte "wilde westen" iedt volop avontuur en vrijheid. Het gebied tussen Perth en het 4200 km verder gelegen Darwin herbergt een aantal geweldige natuurparken zoals de Kimberley en kun je genieten van prachtige stranden, duiken, snorkelen en met een beetje geluk vaak ook walvissen en dolfijnen zien.

Western Australia

Perth bezienswaardigheden

Perth bezienswaardigheden
Perth, hoofdstad Western Australia

Hoofdstad Perth is de grootste en belangrijkste stad van Western Australia. Door haar afgelegen ligging aan de Swan River is Perth misschien wel de meest afgelegen metropool ter wereld. Maar dankzij de goede verbindingen en facaliteiten is de stad een goed startpunt om West-Australie te ontdekken of als beginpunt voor een enkele reis richting Broome en Darwin.

Perth

Zuid-West Australië

Zuid-West Australië
De Australische westkust

De meeste mensen die Western Australia bezoeken zullen vanaf Perth naar het noorden richting Broome en Darwin rijden. Toch is ook het Zuid-Westen, onder Perth een aantrekkelijk vakantiegebied. Langs de kust liggen verschillende leuke plaatsjes en is er de mogelijkheid om walvissen te spotten. Landinwaarts, bij het plaatsje Hyden, ligt je de beroemde Waverock. Deze rots is door de elementen zodanig uigesleten dat het een 110 meter lange en 15 meter hoge overhangende golf lijkt (en ben je er dan toch, bezoek dan ook de Hippos Yawn).

Zuidwest Australië

De Kimberley

De Kimberley
De Kimberley: Het avontuur wacht!

De Kimberley ligt in het noord-oosten van West-Australie, tegen de grens met the Northern Territory. De regio herbergt een groot aantal bijzondere bezienswaardigheden waaronder de Bungle Bungles. Avonturiers kunnen in de droge tijd de Kimberly met hun 4x4 ontdekken via de Gibb River road. Reizigers met een gewone auto/camper kunnen de geasfalteerde weg nemen. In het regenseizoen zijn sommige wegen volkomen onbegaanbaar en worden dan afgesloten voor alle verkeer.

De Kimberley

Broome - op de rand van de tropen

Broome - op de rand van de tropen
Cable Beach, Broome

Het aangename Broome is een snelgroeiend stadje in het noordwesten, halverwege Perth en Darwin. Broome ligt op de rand van de tropen en is vooral bekend geworden door haar parelindustrie. Na je reis door de outback is Broome een aangename stop en geeft je de kans om weer eens van het goede stadsleven te genieten; uit eten, shoppen en uitgaan. Broome heeft heerlijke stranden (op sommige mag je ook met de auto komen) aan de Indische Oceaan, waaronder het beroemde Cable Beach. Het grote witte zandstrand is maar liefst 22km lang.

Broome

Northern Territory (NT)

Northern Territory (NT)
Genieten van de zonsondergang bij Ubirr in Kakadu National Park

De Aboriginals onderscheiden in het tropische noorden van Australie maar liefst 6 verschillende seizoenen, variërend van een droge tot extreem natte periode (The wet). De Northern Territory (NT) is misschien wel het meest ongerepte stuk Australie. De staat strekt zich uit van Darwin in de Top End tot aan Ayers Rock in centraal Australie. Hoogtepunten in het noorden zijn o.a de nationale parken Kakadu (half zo groot als Nederland, met verschillende landschappen en Aboriginal Rock Art sites), Litchfield en Katherine Gorge, het uitgestrekte Arnhemland en Darwin.

Northern Territory

Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)

Darwin, hoofdstad Northern Territory (NT)
De gezellige Mindil Beach Market in Darwin

Darwin is vanuit Europa de dichtsbijzijnde vliegbestemming in Australië. Daarom kiezen sommige reizigers juist deze stad als eind- of startpunt van hun reis. Darwin is een broeierige, maar moderne stad en is de hoofdstad van de Northern Territory (NT). Vanuit Darwin bereik je eenvoudig de belangrijkste en meest populaire Nationale Parken in het noorden. Maar wil je naar de grote steden in het zuiden, dan heb je nog een flinke reis voor de boeg!

Darwin

Red Centre: het hart van Australië

Red Centre: het hart van Australië
Wachten op de zonsondergang Uluru (Ayers Rock)

De outback is het uitgestrekte gebied in het centrale deel van Australie en ligt ver weg van de bewoonde wereld. De outback beslaat zo'n driekwart van Australie en ligt grotendeels in de deelstaten Northern Territories en Western Australia. De hoofdroute door centraal Australie loopt van Adelaide in het zuiden naar Darwin in het uiterste noorden. Halverwege je reis kom je langs Alice Spings, de 'hoofdstad' van het Red Centre, waar je Uluru (Ayers Rock), The Olgas en Kings Canyon kunt bezoeken.

De Outback

Tasmanië vakantie

Tasmanië vakantie
Tasmanië

Tasmanië ligt ten zuiden van Australië. Het eiland werd ooit ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman uit Lutjegast. Er was een periode dat Tasmanië een gevreesde strafkolonie was, maar tegenwoordig is het eiland een plek voor wandelaars en andere natuurliefhebbers. Een groot deel van Tasmanië bestaat uit wildernis. In de nationale parken is er genoeg te zien. Ga mee en treed in de voetsporen van Albert Tasman om Tasmanië opnieuw te ontdekken.

Tasmanië

Christmas Island

Christmas Island
Christmas Island

Op zo'n vier uur vliegen van Perth ligt Christmas Island. Het eiland wordt bewoond door zo'n 1500 mensen en zo'n 100 miljoen krabben. Deze dieren zijn de grootste attractie van het eiland, waar behalve zon, zee en strand verder niet zo heel veel te beleven is. Ieder jaar, aan het begin van het regenseizoen, verlaten de rode krabben hun holletjes in het bos en trekken naar de kust om te gaan paaien.

Christmas Island

Australie kwis: leuke vragen over Down Under

Australie kwis: leuke vragen over Down Under
Australische verkeersborden

Australie is een land dat tot de verbeelding spreekt: De enorme afstanden, de Outback, het Great Barrier Reef, haar (oorspronkelijke) bewoners, het grappige taaltje, de bijzondere planten en dieren die je nergens anders ziet... Wat weet jij eigenlijk over dit bijzondere land dat zo groot is dat het ook meteen een continent is? Test je kennis in de grote Australie Quiz!

Australie Kwis

The Big Six dieren Down Under

The Big Six dieren Down Under
De koala slaapt zo'n 22 uur per dag

Omdat Australie eigenlijk een groot eiland is, heeft de evolutie hier haar eigen gang kunnen gaan. Je ziet hier dan ook dieren die je nergens anders zult tegen komen. De Top 6 van typisch Australische dieren.

The Big Six

Aboriginal Art

Aboriginal Art
Aboriginal rotstekeningen in Kakadu National Park

De cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Australie is al vele duizenden jaren oud. De Aboriginals kennen veel wetten en tradities en hun levensstijl is nauw verbonden met het land waar ze wonen. Van origine zijn Aboriginals jagers en verzamelaars. Ze trokken vroeger in kleine groepen rond. Er zijn dan ook veel onderlinge verschillen in taal en cultuur en daarmee ook verschillen in kunstuitingen.

Aboriginal Art

Australië vakantie

Australië vakantie
De Australische vlag

Onderschat nooit de afstanden in Australie. Het continent is enorm groot en heeft verschillende tijd- en klimaatzones. Om rond te reizen moet je dan ook genoeg tijd uittrekken. Het beste kun je van te voren een bewuste keuze maken van de plekken die jij wilt bezoeken. Een verre reis naar Australie vraagt om een goed voorbereiding. Hieronder praktische informatie over verkeer, tijdzones, geld, taal en andere praktische zaken.

Praktische informatie

Ontdek Australië met de trein

Ontdek Australië met de trein
Met de trein door de Outback

Bij Australie denk je waarschijnlijk niet meteen aan de trein. Toch kan het een comfortable optie zijn om bijvoorbeeld van de oost- naar westkust te reizen of om van Darwin naar Adelaide en door naar Melbourne en Sydney te rijden. Wil je tussendoor uitstapppen voor een tripje, regel dat dan van te voren. Ook rond de grote steden en langs de Oostkust zijn er enkele opties om te reizen per trein.

Treinen

Hotels Australië

Hotels Australië
Australie Hotels

Voor de eerste en laatste nachten van je vakantie is het handig om van te voren een relaxed hotel te regelen. Ook in de Nationale Parken en andere toeristische gebieden kan het hotelaanbod beperkt zijn. No worries, want de beste aanbiedingen en beschikbaarheid vindt je snel en eenvoudig hier. De reservering wordt afgehandeld door het Nederlandse Booking.com. Deze internationale reisorganisatie staat garant voor een snelle en betrouwbare boeking. Je reis naar Down Under kan beginnen!

Hotels

Bezienswaardigheden

Mooie hotels

Australie vakantie


    Reisgenieten.nl

    Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!