Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Timanfaya NP op Lanzarote

Welkom op de maan! Eén van de vele vulkaankraters van Lanzarote, hier bij Parque Nacional de TimanfayaWelkom op de maan! Eén van de vele vulkaankraters van Lanzarote, hier bij Parque Nacional de Timanfaya

Montañas del Fuego: de vuurbergen

De vulkanische oorsprong van de Canarische Eilanden is nergens zo duidelijk te zien als op Lanzarote. Het hele eiland bestaat uit gestolde lava. En de hitte zit nog steeds in de grond, soms al vlak onder de oppervlakte. Een handvol droog gras in een kuil gooien is in Timanfaya al genoeg voor een knapperend vuurtje. Ook leuk - barbecuen bakken doe je hier op aardwarmte!

(Advertentie)


Welkom op de maan! Eén van de vele vulkaankraters van Lanzarote, hier bij Parque Nacional de Timanfaya
Welkom op de maan! Eén van de vele vulkaankraters van Lanzarote, hier bij Parque Nacional de Timanfaya

Dorpen en vruchtbaar gebied. Tot...

Vroeger, voor 1730, was Timanfaya een vruchtbaar gebied en waren er verschillende dorpen. Door verschillende zware vulkaanuitbarstingen over een periode van 6 jaar, werd het gehele gebied bedekt met een dikke laag lava. In 1824 vond opnieuw een vernietigende vulkaanuitbarsting plaats. De gevolgen zijn hier nog steeds in het landschap te zien.

De jongste vulkaanuitbarsting vond plaats in 1824.(Advertentie)


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!