Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Timanfaya NP Lanzarote

  • Welkom op de maan! Eén van de vele vulkaankraters van Lanzarote, hier bij Parque Nacional de Timanfaya

    Welkom op de maan! Eén van de vele vulkaankraters van Lanzarote, hier bij Parque Nacional de Timanfaya

    Timanfaya NP Lanzarote

Montañas del Fuego: De Vuurbergen

De vulkanische oorsprong van de Canarische Eilanden is nergens zo duidelijk te zien als op Lanzarote. Het hele eiland bestaat uit gestolde lava. En de hitte zit nog steeds in de grond, soms al vlak onder de oppervlakte. Een handvol droog gras in een kuil gooien is in Timanfaya al genoeg voor een knapperend vuurtje. Ook leuk - barbecuen en brood bakken doe je hier op aardwarmte!

Parque Nacional de Timanfaya: het land van de vuurbergen
Parque Nacional de Timanfaya: het land van de vuurbergen

Welkom op de maan?

Wachten op de volgende vulkaanuitbarsting

Vroeger, voor 1730, was Timanfaya een vruchtbaar gebied en waren er verschillende dorpen. Door verschillende zware vulkaanuitbarstingen over een periode van 6 jaar, werd het gehele gebied bedekt met een dikke laag lava.

Welkom op de maan! Eén van de vele vulkaankraters inj Parque Nacional de Timanfaya
Welkom op de maan! Eén van de vele spectaculaire vulkaankraters in Parque Nacional de Timanfaya

Nieuwe vulkaanuitbarsting op Lanzarote

In 1824 vond opnieuw een vernietigende vulkaanuitbarsting plaats. De gevolgen zijn hier nog steeds in het landschap te zien. Deze vulkaanuitbarsting is tevens de jongste uitbarsting van een vulkaan op Lanzarote.

Een demonstratie aardwarmte voor toeristen op het Canarische Eiland LanzaroteEen demonstratie aardwarmte op Lanzarote: een beetje droog gras in een gat gooien en door de aardwarmte vliegt het spontaan in brand

De Vuurbergen: Montañas del Fuego

Het vulkaangebied van de Montañas del Fuego ('vuurbergen') is tegenwoordig een Nationaal Park. Het Parque Nacional de Timanfaya is een belangrijke toeristische attractie van Lanzarote geworden.

Timanfaya NP Lanzarote op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Lanzarote vakantie


Timanfaya National Park


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!