Wij gebruiken cookies voor site analyse. Ook onze adverteerders gebruiken ze. Door verder te gaan geeft u aan hiermee akkoord te zijn sluit

Fundación Manrique

De tuin van Fundación César ManriqueDe tuin van Fundación César Manrique

Het museum van César Manrique

Het huis van kunstenaar César Manrique is gebouwd op én in een gestolde lavastroom. In de lavaholtes onder de grond zijn verschillende kamers ingericht. Boven de grond zijn vierkante ruimtes met vijvers, bomen en cactussen waar het aangenaam toeven is. Opvallend zijn de contrasten tussen de zwarte lavarotsen en het het gestukte witte metselwerk. Heel apart, maar ook heel smaakvol.



Tuin van Fundación César Manrique
De tuin van Fundación César Manrique

Verboden voor hoogbouw

Dankzij de inzet van Manrique in de jaren '70 van de vorige eeuw, is Lanzarote bespaard gebleven van hoogbouw. Maar zijn nalatenschap aan zijn eiland is veel groter, waaronder zijn Fundación Manrique.




comments powered by Disqus


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!