Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Haría

Haría in het dal van de duizend palmen
Haría in het dal van de duizend palmen

Het dal van de duizend palmen

Haría is een aangenaam dorpje in de bergen in het noorden van Lanzarote. Het plaatsje ligt in het Dal van de duizend palmen en temidden van vruchtbare akkers, die dankzij waterputten bevloeid kunnen worden. Het dal dankt haar bijnaam aan de grote hoeveelheid palmbomen. Het plaatsje komt, vergeleken met de rest van het eiland, aangenaam groen over.

Haría bezienswaardigheden

Het Plaza Leon y Castillo is dé ontmoetingsplek van het dorp. Onder de eucalyptus- en kaneelbomen is het heerlijk aangenaam en bij de bar kun je een drankje doen.

Landgoed César Manrique

Kunstenaar César Manrique heeft op verschillende plaatsen op het eiland gewoond. In 1988 liet hij een oude finca aan de rand van het dorp tot atelierwoning verbouwen om zich op zijn schilderijen te kunnen richten. Manrique woonde hier in de laatste jaren van zijn leven. Tegenwoordig is het landgoed open voor bezoekers. De kunstenaar zelf ligt op het plaatselijke kerkhof begraven, nadat hij in 1992 bij Tahíche bij een auto-ongeluk om het leven kwam.

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!