Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

El Golfo

  • El Golfo. Het groene kratermeer van Lanzarote

    El Golfo. Het groene kratermeer van Lanzarote

    El Golfo

Het smaragd groene kratermeer van Lanzarote

El Golfo is een klein dorpje aan zee. Aan het begin van het dorpje ligt onder aan een klif een ronde baai met een rotsig lavastrandje en wat bootjes. onder aan het klif, direct achter het strand ligt de grootste bezienswaardigheid van het dorp: een knalgroen kratermeer.

Gehalveerde vulkaan

Extreem zout

Bij El Golfo stond aan zee een vulkaan, maar deze is door de zee deels weggesleten. De andere helft wordt nu door een zwart lavastrand van de zee afgesneden. In de krater is in de loop van de tijd een meertje ontstaan met een extreem hoog zoutgehalte. Door het zout is het water smaragdgroen. De groene stenen noemt men heel toepasselijk 'olivinas'.

Strandje bij El Golfo groen kratermeer Lanzarote
Het kratermeer El Golfo op Lanzarote. De krater met het groene water ligt nog iets dieper in de baai

El Golfo
Het dorpje El Golfo, aan de kust van Lanzarote

El Golfo op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Lanzarote vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!