Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Jardín de Cactus de Lanzarote

Jardin de Cactus op Lanzarote
Jardin de Cactus op Lanzarote

De stekelige tuin van Cesar Manrique

Jardín de Cactus ligt bij het dorp Guatiza. Deze flinke cactustuin is het laatste grote werk van eilandkunstenaar César Manrique voordat hij bij een auto ongeluk in 1992 om het leven kwam.

Cactustuin

In een voormalige vulkaanas groeve

Cactustuin op Lanzarote, Canarische Eilanden
Cactustuin Lanzarote
Jardín de Cactus, de beroemde cactustuin van alleskunner César Manrique, is gehuisvest in een voormalige groeve. De vulkaanas die hier voorheen werd gewonnen, heeft plaats gemaakt voor een 5000m2 grote tuin. Het altijd zonnige Lanzarote is een een goede voedingsbodem voor de cactus en de groeve biedt een goede bescherming tegen de wind. In de Jardín de Cactus zie je duizenden soorten cactussen van over de hele wereld, in allerlei vormen en afmetingen.

De cactustuin is een fotogenieke plek. De groene cactussen steken mooi af tegen de zwarte vulkaanbodem en de blauwe lucht. Kom bij voorkeur aan het begin of het einde van de dag wanneer het iets rustiger en iets minder warm is.

(Advertentie)Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!