Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Jameos del Agua

  • Jameos del Agua op Lanzarote

    Jameos del Agua op Lanzarote

    Jameos del Agua

De grot met het ondergrondse meer

Jameos del Agua is een betoverende plek op Lanzarote. Het maakt samen met het verderop gelegen Cueva de los Verdes deel uit van een vulkanisch tunnel-stelsel dat ontstaan is na een uitbarsting van de Monte La Corona vulkaan. De plek is vernoemd naar het meer, onder de zeespiegel.

Atlantis tunnel

Jameos del Agua bestaat uit een ondergronds meer, een restaurant, tuinen, zwembad (helaas gesloten om te zwemmen), een museum en auditorium.

Het woord Jameo staat voor een grote opening in een lavatunnel die ontstaat wanneer een deel van de bovenkant instort. De tunnel is zes kilometer lang en wordt ook wel de Atlantis tunnel genoemd. Maar liefst 1,5 kilometer van de tunnel ligt onder de zee.

César Manrique

César Manrique heeft van Jameos del Agua een plek gemaakt waar bezoekers natuurschoon kunnen aanschouwen dat bijna geheel is ontstaan zonder tussenkomst van de mens. In 1966 gingen de eerste ruimtes voor publiek open. In 1977 werd het complex officieel geopend. Later werd nog het museum Casa de los Volcanes toegevoegd.
In de regio
Cueva de los Verdes

Jameos del Agua op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Lanzarote vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!