Wij gebruiken cookies voor site analyse. Ook onze adverteerders gebruiken ze. Door verder te gaan geeft u aan hiermee akkoord te zijn sluit

La Graciosa Lanzarote

Uitzocht op La Graciosa. Op de voorgrond de Ri­o zeestraatUitzocht op La Graciosa. Op de voorgrond de Ri­o zeestraat

Snorkelen en zonnen op een schateiland

Vanuit Orzola is het ongeveer een half uurtje varen naar La Graciosa. Het vulkaaneilandje ligt 2 km ten noorden van Lanzarote en wordt van het hoofdeiland gescheiden door de Ri­o zeestraat.Piraten

De Canarische Eilanden werden in vroegere tijden regelmatig aangevallen door piraten. La Graciosa is onderdeel van het natuurpark van de Chinijo archipel. De naam staat in het Spaans voor 'dankbaarheid', maar onduidelijk is waarom. Het eiland zou vroeger gebruikt zijn door piraten om schatten te verbergen. Tegenwoordig is het eilandje een verborgen schat voor toeristen. Het is er rustig, je hebt er net als op Lanzarote volop zon en het is een heerlijke plaats om te snorkelen.

Plaatsjes op La Graciosa

Caleta del Sebo en Casas de Pedro Barba

Caleta del Sebo en Casas de Pedro Barba zijn de enige plaatsjes op het eiland. In totaal wonen er slechts 700 mensen op La Graciosa. De eerst genoemde plaats is het grootste, heeft een jachthaven en wat bars en restaurants.

Tip Mirador del Ri­o

Vanaf het uitzichtspunt Mirador del Rio op Lanzarote heb je eenprachtig uitzicht over de zeestraat en het eilandje La Graciosa.
comments powered by Disqus

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!