Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

La Graciosa Lanzarote

  • Uitzocht op La Graciosa. Op de voorgrond de Ri­o zeestraat

    Uitzocht op La Graciosa. Op de voorgrond de Ri­o zeestraat

    La Graciosa Lanzarote

Snorkelen en zonnen op een schateiland

Vanuit Órzola, het meest noordelijke plaatsje van Lanzarote, is het ongeveer een half uurtje varen naar La Graciosa. Het vulkaaneilandje ligt 2 km ten noorden van Lanzarote en wordt van het hoofdeiland gescheiden door de El Río zeestraat. Het hoogste punt van La Graciosa is de 266 meter hoge La Aguja Grande. Hotels zijn er niet op het eiland. De meeste bezoekers komen er slechts voor een dag. Bijvoorbeeld voor het strand of om te snorkelen.

Piraten

Chinijo archipel

De Canarische Eilanden werden in vroegere tijden regelmatig aangevallen door piraten. La Graciosa is onderdeel van het natuurpark van de Chinijo archipel. De naam staat in het Spaans voor 'dankbaarheid', maar onduidelijk is waarom. Het eiland zou vroeger gebruikt zijn door piraten om schatten te verbergen. Tegenwoordig is het eilandje een verborgen schat voor toeristen. Het is er rustig, je hebt er net als op Lanzarote volop zon, je hebt er stranden en het is een heerlijke plaats om te snorkelen.

Plaatsjes op La Graciosa

Caleta del Sebo op La Graciosa, Lanzarote
Caleta del Sebo op La Graciosa

Caleta del Sebo en Casas de Pedro Barba

Caleta del Sebo en Casas de Pedro Barba zijn de enige plaatsjes op La Graciosa. In totaal wonen er slechts 700 mensen op het eiland. De eerst genoemde plaats is het grootste, heeft een jachthaven en wat bars en restaurants.

Stranden

La Graciosa heeft verschillende mooie stranden. De meeste vind je aan de zuidkant, maar de mooiste ligt in het noordwesten: Playa de las Conchas. Vanaf dit strand kun je ook de andere eilandjes van de Chinijo archipel zien liggen: Montaña Clara, Roque del Oeste en Alegranza.

In de omgeving van Caleta del Sebo zijn enkele stranden, maar om de verder gelegen plekken te bezoeken kun je ook een mountainbike huren. Om een idee te geven van de afstanden het volgende overzicht:
Afstanden zijn bij benadering
Afstanden vanaf Caleta del Sebo
Pedro Barba4 km60 minuten wandelen
Playa de las Conchas5,2 km90 minuten wandelen
Playa del Salado0,7 km10 minuten wandelen
Playa Francesa2,8 km40 minuten wandelen
Playa de la Cocina3,8 km55 minuten wandelen
Punta del Pobre7,5 km120 minuten wandelen

Mirador del Ri­o, Lanzarote
Mirador del Ri­o, Lanzarote

Mirador del Ri­o

tip
Heb je geen tijd om de overtocht naar La Graciosa te maken, maar wil je wel iets van het eiland zien? Vanaf het uitzichtspunt Mirador del Río op Lanzarote heb je een fantastisch uitzicht over de zeestraat en het eilandje La Graciosa.
In de regio
Mirador del Ri­o

La Graciosa Lanzarote op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Lanzarote vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!