Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Arrecife

  • Arrecife. De enige echte stad en het culturele, bestuurlijke en zakelijke centrum van Lanzarote

    Arrecife. De enige echte stad en het culturele, bestuurlijke en zakelijke centrum van Lanzarote

    Arrecife

De hoofdstad van Lanzarote

Arrecife is niet alleen de hoofdstad van Lanzarote, het is met 56.000 inwoners ook de grootste stad van het Canarische Eiland. Behalve de belangrijkste haven ligt ook het vliegveld Guasimeta bij Arrecife.

Genoeg van strand en vulkanen?

Als je na een paar dagen op Lanzarote genoeg strand en vulkanen hebt gezien, moet je een bezoek aan Arrecife brengen. Arrecife is hoofdstad sinds 1852. De stad is het bestuurlijke en zakelijke centrum en is de enige echte stad van betekenis op Lanzarote.


Winkelen in Arrecife

Winkelen tussen de Lanzaroteños

Arrecife is de enige echte stad op Lanzarote. Hier kun je tussen de Lanzaroteños winkelen en vind je alle grote winkels met de bekende merken. Van kledingwinkel tot IKEA. De bekendste winkelstraat van Lanzarote vind je hier: Calle León y Castillo.

Arrecife
Arrecife


Arrecife Castillo de San Gabriel
Castillo de San Gabriel

Castillo de San Gabriel

Aan het water in Arrecife ligt het Castillo de San Gabriel. Het 17e eeuwse fort diende om Arrecife bij oorlog te kunnen verdedigen. In een latere periode is de Las Bolas brug toegevoegd om de haven beter te kunnen beschermen.

Arrecife Castillo de San Gabriel
Castillo de San Gabriel

Playa Honda en het vliegveld

Het vliegveld van Lanzarote ligt tussen Arrecife en Puerto del Carmen. Tussen Arrecife en het vliegveld ligt Playa Honda. Vanaf dit strand kun je heel mooi vliegtuigen spotten.

Arrecife op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Lanzarote vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!