Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Seward bezienswaardigheden

Het Alaska Sealife Center in Seward
Het Alaska Sealife Center in Seward

Toegangspoort tot Kenai Fjords National Park

Seward is het eindpunt van de Alaska Railroad én de toegangspoort tot het Kenai Fjords National Park. De havenplaats blijft in de winter ijsvrij en is daarom een belangrijke toevoer haven voor allerlei goederen. Hoewel er slechts een kleine 3000 mensen wonen, ziet Seward er dankzij de houten huisjes leuk uit en is er een aardig aanbod van restaurants, winkels, galeries en musea.

Haven Seward, Alaska
Aan het water bij Seward, Alaska

Alaska Sealife Center

Oceanarium

Aan het waterfront van Seward staat het populaire Alaska Sealife Center. In het Oceanarium krijg je een kijkje in het rijke onderwaterleven van de staat. Zo zie je ondermeer zeeleeuwen, robben, zeeotters en spelende papegaaiduikers (puffins). In de discoverypool kun je zelf zeesterren, zee-egels en andere dieren voelen. Aardig is ook om de verschillende stadia van de zalm te bekijken. Wat begint als een mooie vis met zilveren schubben, volgroeid tot een rode vis met groene kop en gemene bek!
Exit Glacier, Seward, Alaska
Exit Glacier, Seward, Alaska

Exit Glacier Seward

Even buiten Seward loopt de toegangsweg naar de Exit Glacier. Deze geasfalteerde weg langs de Resurrection River leidt naar het Nature Center onderaan de gletsjer. Overigens is de imposante gletsjer maar een klein stukje van het achterliggende Harding Icefield. Naar het Icefield loopt een 6,5 km lange, maar steile trail.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!