Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Kenai Fjords National Park

Een zeeotter ligt zich in de golven te wassen
Een zeeotter ligt zich in de golven te wassen

Kenai Mountains en het Harding Icefield

Kenai Fjords National Park beslaat een gebied van 2000km2. Het ongerepte schiereiland bestaat uit de Kenai Mountains en het Harding Icefield. Het is een ruig en moeilijk toegankelijk gebied. De eenvoudigste manier om iets van het gebied te zien is per boot vanuit Seward. Diep in de fjorden krijg je een mooie indruk van de ijzige bergen en canyons, maar bovenal van de vele dieren die in het gebied leven waaronder duizenden vogels, zeeotters, orka's en bultruggen.

Papegaaiduiker of puffin
Papegaaiduiker (puffin)
Spectaculair zijn ook de Aialik Bay en de Northwestern Fjord waar afkalvende gletsjers met veel gerommel grote stukken ijs in zee storten.

Tip: Ben je in Seward maar heb je geen tijd om om de Kenai te bezoeken? Bezoek dan de rand van het Harding Icefield. De Exit Glacier is via een goed begaanbare weg eenvoudig te bereiken vanuit Seward.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!