Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Denali National Park

Polychrome pass in Denali National Park
Polychrome pass in Denali National Park

Alaska op haar mooist

Denali is een van de hoogtepunten van Alaska. De natuur is hier grandioos en vrijwel ongerept. In het uitgestrekte National Park zijn veel wilde dieren te zien zoals grizzlyberen, elanden, wolven, kariboes, "dallsheep", arenden en vele andere dieren. In het park ligt ook Mount Denali (voorheen Mount McKinley). Met 6194 meter de hoogste berg van Noord-Amerika.

Half zo groot als Nederland

Denali is half zo groot als Nederland. Het noordelijke deel is een heuvelachtige taiga. Door de rivieren in de toendra stroomt het kolkende water van de gletsjers. De oostelijke grens van Denali wordt gevormd door de Nenana river.

Landschap Denali, Alaska
Het weidse maar ruige landschap van Denali NP

De enige route door het park is een 149 km lange gravel weg. Je eigen auto is op slechts een klein deel van de weg toegestaan om zo een van de campings te bereiken. Een auto is ook helemaal niet nodig want door het park rijden shuttlebussen en je mag uitstappen en gaan wandelen waar je wilt - volgens de parkfilosofie bij voorkeur waar nog niemand anders heeft gelopen.

Landschap Denali, Alaska
Het weidse maar ruige landschap van Denali NP

Stops onderweg

Zoals gezegd mag je uitstappen en gaan wandelen waar je wilt. Alleen zo ervaar je de grandioze natuur van Denali. De belangrijkste stops onderweg zijn Igloo Creek, Polychrome overlook, Toklat River, Polychrome pass op 1067 m, Eielson Visitor Centre en Wonderlake, het grootste meer van het park (met wonderbaarlijk veel muggen).

Landschap Denali, Alaska
Het weer kan snel omslaan in Denali NP

Mount Denali

Mount Denali (voorheen Mt McKinley) laat zich niet makkelijk spotten. De meeste kans op helder zicht op de berg is vroeg in de ochtend (of vanuit het vliegtuig op weg naar huis). Opvallend is dat de berg 2 toppen heeft. In 1910 werd voor het eerst de noordelijke top bereikt. De 250 met hogere zuidelijke top werd voor het eerst in 1913 door Hudson Stuck en Harry Karsten.


Denali Tips

  • Reserveer een kampeerplek zo ver mogelijk vooruit. Er zijn weliswaar verschillende kamplaatsen in Denali, maar het aanbod van plekken is beperkt, zeker in de zomer.
  • Reserveer ook meteen de shuttlebus. In het park zelf mag je gaan en staan. Voor de terugweg houdt je gewoon een willekeurige bus aan.
  • Wonderlake is de laatste stop van de bus. Je kan hier eventueel ook kamperen. Maar bij het meer is het wel vergeven van de muggen. Ons advies is om niet verder te gaan dan het Eielson Visitor Centre. Het laatste stukje tot Wonderlake voegt ondanks de wonderbaarlijke naam weinig toe aan je Denali beleving.
  • Je kunt Denali ook bereiken met de trein vanuit Anchorage of Fairbanks. Het station is direkt bij de ingang van het park.
  • Zorg voor voldoende eten en drinken voor onderweg - maar ook voor tijdens het kamperen. Alleen in het visitor Centre is iets te eten te halen.


(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!