Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Anchorage bezienswaardigheden

Downtown Anchorage, Alaska
Downtown Anchorage, Alaska

De belangrijkste stad van Alaska

Anchorage is de belangrijkste en grootste stad van Alaska. Dankzij het vliegveld en de vele voorzieningen is het voor de meeste mensen het beste vertrekpunt voor een vakantie in the upper north.

Hoofdstad Alaska?

De opzet van straten en gebouwen in Anchorage is typisch Amerikaans. Het straatpatroon is als een dambord opgezet, maar anders dan in de meeste grote steden ligt hier alles op loopafstand en ontbreken de skyscrapers.

Anchorage is overigens niet de hoofdstad van Alaska. Dat is Juneau - de enige hoofdstad van een staat in de VS waar je niet met de auto kunt komen; alleen met de boot of het vliegtuig.

Aardbeving 1964

Op Goede Vrijdag 1964 werd Alaska getroffen door een zeer zware aardbeving. De aardbeving van 9,2 op de schaal van Richter legde Anchorage in puin en veroorzaakte een tsunami. Bij de natuurramp kwamen destijds 131 mensen om het leven.

Iditarod

De Iditarod race wordt ieder jaar in Alaska gehouden en start in Anchorage. Het startschot voor het grote evenement valt iedere eerste zaterdag van maart op de hoek van de "4th" en de "D". Vanaf 10 uur in de ochtend vertrekken de teams iedere 2 minuten. In totaal doen gemiddeld zo'n 65 teams mee aan de race. 9 tot 12 barre dagen later zullen ze in Nome aankomen. Iditarod +

Alaska Zoo

Bij je rondreis door Alaska zul je ongetwijfeld veel wide dieren tegen komen varierend van king salmon tot moose en grizley beren. Ben je alleen in Anchorage? Bezoek dan de Alaska Zoo. Hier zie je ondermeer ijsberen, bruine beren, herten, wolven, muskus ossen, poolvossen en nog veel meer. alaskazoo.org +

Gemiddelde temperatuur & daglicht

Maand Gemiddelde temperatuur Aantal uren daglicht
Mei 12°C 19:55
Juni 17°C 24:00
Juli 17°C 21:36
Augustus 18°C 17:41
September 13°C 14:25
Oktober 6°C 11:34
November -1°C 9:01
December -5°C 7:35
Januari -7°C 8:16
Februari -3°C 10:34
Maart 1°C 13:10
April 6°C 16:20


(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!