Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

McCarthy / Kennicott

Kennecott Copper Mine in Kennicott / McCarthyKennecott Copper Mine in Kennicott / McCarthy

Kennecott Copper Mine

Hoog in de bergen naast de Kennicott gletsjer staan de imposante rode gebouwen van de Kennecott Copper Corporation er nog steeds zo bij als in 1930, toen de koperaders uitgeput raakten en de mijn en fabriek niet langer rendabel waren.

(Advertentie)


30 jaar eerder was de plek in de bergen ontdekt door 2 goudzoekers. De gelukszoekers vonden geen goud maar stukken groene rots dat kopererts van extreem hoge kwaliteit bleek te zijn. Morgan en Guggenheim, twee steenrijke families, kochten een jaar later de rechten om het kopererts te winnen en bouwden langs de rivier de spoorweg naar de mijn in de bergen.

Kennicott of Kennecott?

De Kennecott Copper Corporation is vernoemd naar de nabijgelegen Kennicott gletsjer en rivier die weer vernoemd zijn naar ontdekkingsreiziger Robert Kennicott. Vermoedelijk is er een spelfout gemaakt bij de naamgeving van het bedrijf. Omdat niemand de fout durfde toe te geven is de spelfout blijven bestaan.

McCarthy Bereikbaarheid

McCarthy en Kennicot zijn te bereiken via een hobbelige gravelweg dwars door het Wrangell St Elias National Park and Preserve.
Zoals alle afgelegen plaatsen in Alaska is McCarthy en Kennicot ook te bereiken met het vliegtuig, vaak in combinatie met een rondvlucht en hikes in de omgeving.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!