Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Alaska vakantie: Into the wild

En opeens lopen daar Grizzly beren!
En opeens lopen daar Grizzly beren!

Avontuur in the last frontier

Alaska vakantie. The Final Frontier. De noordelijke staat Alaska beslaat maar liefst een vijfde deel van de VS en ligt dichter bij Rusland dan de Lower 48, de andere staten van Amerika. Ben je op zoek naar vrijheid, avontuur en uitgestrekte natuur, dan is Alaska de bestemming voor jou. Een deel van Alaska is goed bereikbaar en bereisbaar. Een ander deel absoluut niet. Soms is de dichtsbijzijnde weg honderden mijlen ver weg! Niet voor niets is Alaska de final frontier. In het uitgestrekte, ruige en dun bevolkte land ben je vooral op jezelf aangewezen en is de natuur zowel je vriend als vijand. Enjoy!


(Advertentie)

(Advertentie)
Alaska vakantie
Alaska vakantie: Into the wild
Anchorage bezienswaardigheden
Denali National Park
Fairbanks. De tweede stad van Alaska
North Pole: Kerstmis in de zomer
McCarthy / Kennicott
Iditarod hondeslederace
Seward bezienswaardigheden
Kenai Fjords National Park
Homer, de Spit en Halibut Cove
Katmai National Park
Dawson City - Goudzoeken in de Klondike
Alaska praktische informatie
Alaska kwis
Alaska en Yukon shop
Hotels Alaska
(Advertentie)

Aleoeten

Alaska staat bekend om haar uitgestrekte en ongerepte natuur. De natuur is eindeloos. Toch staat in Alaska ook het kleinste bos ter wereld. Bij het bos staat een bordje met de tekst "You are now entering and leaving the Adak National Forrest". De 33 naaldbomen staan in het midden van een boomloze vlakte en zijn tijdens WOII gepland door het Amerikaanse leger. Het doel was om met deze kerstbomen het moraal van de plaatselijke troepen hoog te houden. Nog steeds versieren de plaatselijke bewoners de bomen ieder jaar met kerstverlichting.
Het National Forrest ligt op Adak Island, een met toendra bedekt eiland in een uithoek van de Aleoeten eilandengroep. Adak Island ligt op 3 uur vliegen vanaf Anchorage, ten westen van het Alaskaanse vaste land.

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!