Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Iditarod hondeslederace

Voorheen was Seward het startpunt van de Iditarod race
Voorheen was Seward het startpunt van de Iditarod race

The last great race on earth

In het plaatsje Nome brak in 1925 een difterie epidemie uit. Medicijnen waren er niet in het afgelegen plaatsje. Daarom werden vanuit alle grote plaatsen in Alaska medicijnen naar het plaatsje Nenana gestuurd om ze vandaar met sledehonden naar Nome te brengen: de 'serum run to Nome'. In die tijd waren sledehonden het enige vervoer middel in de winter. De route van destijds vormde in 1973 de basis voor de eerste Iditarod race. The last great race on earth was geboren!

De hondeslederace over 1112 mile

Iditarod
Iditarod, Alaska
The Iditarod is een hondeslederace over een afstand van 1112 mijl (1790 km). Deelnemen aan deze barre wedstrijd is alleen weggelegd voor de allersterksten. Kou en andere zware weersomstandigheden, de slechte condities van de trail en uitputting maken deze unieke slederace voor de toeschouwers een waar spectakel.

Overigens loopt er tot op de dag van vandaag geen weg of spoorlijn naar Nome. Je kunt er alleen met het vliegtuig, per boot of met de sledehond komen!

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!