Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Canada van Oost naar West

Eén van de ontelbare meren van Canada
Eén van de ontelbare meren van Canada

Steden, provincies en territories

Canada is na Rusland het grootste land ter wereld. De variatie aan landschappen in dit enorme land is dan ook enorm: spectaculaire oceaankusten, prairies, ijsvlaktes, berggebieden, meren en oneindige bossen. Er is echter één overeenkomst: Alles is groot en uitgestrekt. Canada is onderverdeeld in tien provincies en drie territoria. Anders dan bij ons hebben de Canadese deelstaten eigen regeringen en parlementen. Ontdek de 6000 km lange dwarsdoorsnede van Canada, van Oost naar West langs alle provincies, territoria en belangrijkste steden.

Newfoundland en Labrador

De Canadese oostkust

Canadese vuurtoren
De provincie Newfoundland en Labrador ligt aan de oostkust van het Noord-Amerikaanse continent en sloot zich pas in 1949 aan bij de rest van Canada. De ruim half miljoen inwoners wonen veelal in dorpen langs de rotsige kust.
Hotels Newfoundland en Labrador +

Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island

Rotsstrandje aan de kust van Canada
De eerste kolonisten die vanuit Europa in Canada aankwamen gingen in deze 3 gebieden langs de Atlantische Oceaan wonen. In deze provincies liggen nog talrijke oude dorpjes waar men Engels, Frans en zelfs soms nog Gaelic spreekt.

Bezoekwaardig zijn o.a. Bay of Fundy waar de grootste getijdenverschillen ter wereld voorkomen. 2x per dag is hier een getijdenverschil tot 16m!
Hotels Nova Scotia +, Hotels New Brunswick +, Hotels Prince Edward Island +

Québec

Het centrum van Franstalig Canada

Golf is een populaire sport in Canada
Québec is het centrum van Franstalig Canada. De hoofdstad van de provincie heet ook Québec. Het is een relatief oude stad en heeft als enige Noord-Amerikaanse stad een heuse stadsmuur. Beroemd is Bonhomme, het wintercarnaval. Het 17 dagen durende feest wordt ieder jaar aangevoerd door sneeuwman Bonhomme. Het ijscarnaval is overigens meer een cultuurfestival dan een hoempa-feest. Het tijdsverschil tussen Québec en Nederland en België is -6 uur.
Hotels provincie Québec +

Québec City

Franstalig Canada

Canadese autoliefhebbers bij hun auto
Canadese autoliefhebbers bij hun getunede auto
Québec, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, is het centrum van Franstalig Canada. Het is een relatief oude stad en heeft als enige Noord-Amerikaanse stad een heuse stadsmuur!
Hotels Québec City +

Montréal

Montréal is de grootste Franssprekende stad van Canada. De metropool heeft veel te bieden: Het Biosphere (ooit gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1967), De Notre Dame Basilica (Zangeres Céline Dion trouwde hier), Mont-Royal, (het grootste en mooiste park), Ville Souterraine (de ondergrondse stad waar het 's zomers koel en 's winters warm is).
Hotels in Montréal +

Ontario

De Canadese meren
Een van de talloze meren in Ontario, Canada
Ontario, aan de Grote meren in het midden van Canada, is het rijkste en dichtsbevolkste deel van het land. Hier liggen ook de grote industriesteden van het land. De belangrijkste steden in Ontario zijn Toronto en de bescheiden hoofdstad Ottawa.
Hotels Ontario +

Ottowa

Hoofdstad Canada

Canadees stoplichtOttawa is sinds 1857 de hoofdstad van Canada, omdat andere steden teveel Frans of Engels waren.
Canada is een monarchie met de Britse Koningin als staatshoofd. Zij wordt vertegenwoordigd door de gouverneur-generaal die in Ottawa zetelt. Hoewel deze functie vooral ceremonieel is, moet hij/zij wel alle Canadese wetten namens de Britse Koningin bekrachtigen.
Hotels Ottowa +

Toronto

De grootste stad van Canada

Canada
Toronto is de grootste en belangrijkste stad van Canada. Hét symbool van de stad is de 553,33 meter hoge CN Tower. Vanaf de toren heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Andere bezoekwaardige attracties in de stad zijn o.a. Fort York, het Royal Ontario Museum (ROM) en het oude havengebied. Tevens is Totonto de uitvalsbasis om de spectaculaire Niagara Falls te bezoeken.
Hotels Toronto +

Niagara Falls

De beroemdste watervallen ter wereld

De Niagara Watervallen
De wereldberoemde Niagara Watervallen zijn dé attractie van Ontario. Ongeveer 10% van het water valt bij de 300 meter brede en 54 m hoge American Falls aan de Amerikaanse kant van de rivier naar beneden. De andere 90% valt bij de 800 m brede Horseshoe Falls aan de Canadese kant naar beneden.
Hotels Niagara Falls +

Manitoba en Saskatchewan

Het land van de prairies

Langs de weg in Canada
Een groot deel van deze twee provincies bestaat uit vlak grasland (prairies). Er is veel akkerbouw en veeteelt.
Hotels Manitoba +, Hotels Saskatchewan +

Alberta

Provincie Alberta in West Canada
Alberta in het Westen van Canada
Alberta ligt aan de oostkant van de Rocky Mountains. Calgary is een goede uitvalsbasis om de nationale parken Jasper en Banff in de Rocky Mountains te bezoeken. Bijzonder is het Dinosaur National Park waar meer dan 300 skeletten van dino's zijn gevonden. Het tijdsverschil tussen Alberta en Nederland en België is -8 uur.

Calgary

De Calgary Stampede feestweek zet in de zomer de hele stad Calgary op z'n kopCalgary is vooral bekend geworden door de 15e Olympische Winterspelen in 1988. De stad ligt ten westen van De Rocky Mountains in de 'graanschuur' van Canada. De stad heeft een compact centrum. De Stephen Street Mall is de belangrijkste winkelstraat.

In de 2e week van juli staat de stad op z'n kop tijdens de Calgary Stampede, een feestweek die Calgary weer omtovert tot een conwboystad.
Hotels Calgary +

British Columbia

De Canadese westkust

British Columbia in West Canada
British Columbia
British Columbia is zoals je denkt dat Canada eruit ziet! Hier liggen beroemde Nationale Parken als Jasper en Banff, Yoho en Pacific Rim . Deze provincie is dan ook de meest populaire vakantiebestemming van Canada. Vanwege de enorme afstanden is het onmogelijk om alles te bekijken, beter is het om een aantal interessante delen te verkennen. Het tijdsverschil tussen British Columbia en Nederland en België is -9 uur.
British Columbia +

Vancouver (BC)

Belangrijkste stad British Columbia

Vancouver is de perfecte startplaats voor een vakantie in West Canada
Vancouver is de grootste stad aan de Canadese westkust. De metropool wordt omsloten door de Coast Mountains en de Grote Oceaan. In de stad heb je zelfs een strand, kun je vissen, zeilen, duiken en zonnebaden en heb je een natuurpark waar je 's nachts wilde beren kunt tegenkomen. Buiten de stad heb je bergen en kun je skiën (Whistler). Om de stad op je gemak te kunnen bekijken zul je enkele dagen nodig hebben.
Vancouver +

De noordelijke Territories

Nunavut, North West Territories en Yukon

IJszee in Noord Canada
De 3 noordelijkste territories van Canada zijn het meest afgelegen en ongerept. Het gebied is deels met ijs bezet.

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!