Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Wells Gray

 De spectaculaire Helmcken Falls. Vanaf 137 meter hoogte stort het water zich naar beneden in een diepe kloof
De spectaculaire Helmcken Falls. Vanaf 137 meter hoogte stort het water zich naar beneden in een diepe kloof

British Columbia

Wells Gray Provincial Park is een ruig natuurgebied en is een indrukwekkende plek om enkele dagen te verblijven, bijvoorbeeld als je onderweg bent van Vancouver naar Jasper of Mount Robson. Grote delen van het park zijn moeilijk te bereiken, maar vanaf Clearwater loopt er een 63 km lange toegangsweg het park in. Een aantal spectaculaire bezienswaardigheden zijn vanaf deze weg eenvoudig te bereiken.

Dawson Falls in Wells Gray Park, British Columbia, Canada
Dawson Falls in Wells Gray

Hond in de kofferbak in Canada
Hond in de kofferbak

Western gevoel in west Canada
Western gevoel

Pioniershuisje in Well Grey
Ray's Farm in Wells Grey

Indrukwekkende natuur

De mooiste watervallen

De Dawsons Falls en de Helmcken Falls watervallen zijn slechts enkele van de vele watervallen in het enorme Wells Grey park. Deze spectaculaire watervallen zijn eenvoudig te bereiken vanaf de weg door het park en door de imposante grootte mag je ze absoluut niet missen!

Dawsons Falls

De Dawsons Falls is een spectaculaire waterval. Niet zozeer vanwege de hoogte, slechts 5 meter, maar vanwege de breedte. Over de ruim 90 meter brede rand stort zich een enorme hoeveelheid water over naar beneden.

Helmcken Falls

De verderop gelegen Helmcken Falls is veel smaller, maar juist door het hoogteverschil van 137 meter en de opstijgende waterdamp erg spectaculair om te zien. De waterval is twee keer zo hoog als de Niagara waterval.

Green Mountain Lookout

Net binnen Wells Gray biedt de Green Mountain Lookout een fraai panorama uitzicht over het park.

Clearwater Lake

De weg door het park eindigt bij het Clearwater lake. Hier is een kampeer­terrein en kun je zwemmen, varen of vissen op het meer.

Pioniers

Ray was een van de eerste pioniers die zich in de gebied vestigde. Hoewel vervallen, is zijn kleine hutje nog steeds in het park te vinden. Het ligt op een open plek in het bos te vinden en geeft een indruk van het eenzame bestaan van deze eerste pioniers.

De woeste Clearwater river baant zich een weg door Wells grey Provincial Park in British Columbia, West Canada
De woeste Clearwater river baant zich een weg door Wells Gray
Overnachten in een blokhut op een ranch in Wells grey Provincial Park in British Columbia, West Canada
Overnachten in een blokhut op een ranch

Overnachten

De faciliteiten om te overnachten zijn vaak beperkt in de parken. Guesthouses, resorts en motels/hotels kunnen met name in het hoogseizoen al vroeg volgeboekt zijn. Tijdig reserveren is daarom aan te raden.

Typisch Canada

Paard rijden in Wells Gray Provincial park in British Columbia, Canada

Paarden

De natuurgebieden in Canada zijn uitermate geschikt om te paard te gaan ontdekken. Alsof je in een heuse Western-film bent beland! Ook als je geen paardrij ervaring hebt is je vakantie een mooie gelegenheid om te leren!

Hoefijzer werpen

Wedstrijdje hoefijzer werpen in Wells Gray Provincial park in British Columbia, Canada
Yihaaah! Terug naar de tijd van het wilde westen. Hoefijzer werpen is de Canadese variant op het blikgooien. Wie heeft het meeste geluk en gooit alle hoefijzers om de pin?

Kanovaren

Kanovaren in Wells Gray Provincial park in British Columbia, Canada
Niet wiebelen! Met z'n allen een stukje peddelen in een Canadese kano. Altijd leuk en vanaf het water heb je een mooi uitzicht op de omgeving.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!