Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Rocky Mountains. Hoogtepunt van je Canada reis

Maligne lake, een van de mooiste meren van de Canadese Rockies. Het is misschien wel het meest gefotografeerde meer van Canada!
Maligne lake, een van de mooiste meren van de Canadese Rockies. Het is misschien wel het meest gefotografeerde meer van Canada!

De Rockies: het mooiste stukje Canada

De Rocky Mountains is een bergketen aan de Canadese westkust die doorloopt tot ver in de Verenigde Staten. In de Canadese Rockies liggen vier grote nationale parken: Banff, Jasper, Kootenay en Yoho. De parken zijn gezamenlijk zo'n 23.000 km² groot en bieden bijzonder veel natuurschoon: je ziet er o.a. herten, wolven en beren in hun natuurlijke omgeving, wilde rivieren, watervallen, canyons, hoge bergtoppen met gletsjers en uitgestrekte meren met vaak een typische blauwe kleur.

De Athabasca Falls net buiten Jasper in British Columbia in Canada
De spectaculaire Athabasca Falls bij Jasper

Het plaatsje Jasper in British Columbia is een goede plek om de Rocky Mountains te bezoeken in Canada
Het plaatsje Jasper

Jasper National Park

Grootste Nationale Park Rocky Mountains

Jasper is met 11.000 km² het grootste Nationale Park in de Rocky Mountains. De hoge besneeuwde bergtoppen steken hoog boven de brede dalen uit. De berghellingen zijn bedekt met eindeloze bossen. Bezienswaardig zijn ondermeer de Athabasca Falls net buiten Jasper (zie foto). Ook de moeite waard is een tochtje met de Jasper Tramway, een kabelbaan naar de 2464 m hoge piek van The Whistlers.

Jasper

Uitvalsbasis Rocky Mountains

Het plaatsje Jasper in het gelijknamige National Park in British Columbia is een van de beste plaatsen om de Rocky Mountains te bezoeken. Het is wat kleiner en rustiger dan Banff en vanuit het plaatsje zijn de diverse mooie plekken goed te bereiken.
Hotels in Jasper +

Op vakantie in Banff National Park

Langs de Icefields Parkway

Banff National Park

Banff National Park is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het is het oudste Nationale Park van Canada en heeft uitgestrekte bossen en mooie bergen. Ook zijn er veel wilde dieren te zien.
In de Upper Hot Springs kun je een duik nemen in het warme mineraal-houdende water.

Aan de voet van de Victoria Glacier, zo'n 90 km ten noorden van Bannf ligt het magnifieke Lake Louise, een populair vakantiegebied vanwege haar fraaie natuur. Weer een stukje verder rijden begint de spectaculaire Icefields Parkway bergpas en is de zomerroute tussen Jasper en Banff. De fraaie Icefields Parkway brengt je opnieuw langs enkele spectaculaire natuurgebieden. (zie elders op deze pagina).

Peyto Lake in het Banff National Park in Canada

Peyto Lake

Het blauwe meer

Sommige mensen denken dat het een bewerkte foto is, maar het Peyto Lake heeft net als sommige andere meren in de Rocky Mountains een opvallande blauwe kleur. De blauwe kleur ontstaat door bergkristallen in het water, en vooral bij het Peyto lake in Mistaya River Valley, geeft dat het water de bijzondere opvallend blauwe kleur.

Het plaatsje Banff in British Columbia is een goede plek om de Rocky Mountains te bezoeken in Canada
Banff Springs Hotel

Banff

Uitvalsbasis voor het Nationale Park

Banff is in de zomer een populaire startplek voor natuurliefhebbers en wandelaars. 's Winters is Banff een populaire wintersportplaats waar je heerlijk kunt skien en snowboarden op de omringende bergen.
Het bekende maar toeristische Banff Springs Hotel is het grootste en meest bekende hotel in dit vakantieplaatsje.
Hotels in Banff NP +

De Continental Divide tussen Banff en de Kootenay
De Continental Divide tussen Banff en de Kootenay

Continental Divide

Scheidslijn van het water

Het Banff National Park ligt aan de oostzijde van de Continental Divide. Dit betekent dat al het water aan deze kant van de scheidslijn richting de Atlantische oceaan in het oosten stroomt en niet naar de veel dichterbij gelegen Stille Oceaan aan de Canadese Westkust.Wilde dieren zien op vakantie in Banff National Park
Wilde dieren in Banff National Park

Wilde dieren zien

De nationale parken van Canada zijn rijk aan wildlife. In de Nationale parken maak je goede kans om elanden, beren en andere wilde dieren tegen te komen. Als je gaat wandelen is het belangrijk om je van te voren voor te bereiden zodat je weet wat je moet doen als bijvoorbeeld een beer je pad kruist.
Lees meer over de wilde dieren van Canada +

De Columbia Icefields tussen Jasper en Banff in Canada
De Columbia Icefields tussen Jasper en Banff

Icefields Parkway

Van Jasper naar Banff, Langs de Columbia Icefields

De Icefields Parkway is een van de mooiste bergwegen van de wereld en brengt je via een spectaculaire, maar in de zomer eenvoudig te berijden, route van Jasper naar Banff.

De Athabasca Glacier trekt zich door de opwaring van de aarde en hoog tempo terug
Hoogtepunt langs de route is een stop bij de Columbia Icefields, een enorme gletscher waarop je eventueel een tocht kunt maken onder leiding van een gids. Andere mooie plaatsen langs de Icefields Parkway zijn het beroemde Lake Louise (beroemd van iedere Canada reisgidsomslag), het kristalheldere Moraine Lake en het opvallend blauwe Peyto Lake.

Athabasca Glacier onderdeel van de Columbia Icefields
Wandelaars op de Athabasca Glacier, onderdeel van de Columbia Icefields. Vanwge gletscher spleten is het aan te raden om de glacier alleen onder begeleiding van een gids te betreden

Yoho National Park

De kronkelige Yoho Valley Road brengen je naar de 385 m hoge Takakkaw Falls. Naast deze watervallen is ook het Emerald Lake een van de hoogtepunten van het Yoho NP. Het park werd in 1886 gesticht toen hier een spoorlijn werd aangelegd.
Kicking Horse Pass - Bij het zoeken van de beste route voor deze spoorlijn raakte een van de werknemers dodelijk verwond door een trap van zijn paard. De spectaculaire bergpas dankt aan dit ongeval haar naam. Vanwege de grote hoogteverschillen werden uiteindelijk een aantal ingewikkelde spiraaltunnels aangelegd om te voorkomen dat de trein teveel moest stijgen en dalen.
Het maken van een helicoptevlucht over de Canadse Rockies is een absoluut hoogtepunt van je vakantie in Canada

Spectaculair! - de Rockies van uit de lucht

Helicoptervlucht over de Rocky Mountains

Een spectaculaire manier om meer van de Rockies te zien, is het maken van een helicoptervlucht. Zo zie je plaatsen waar je anders nooit zou kunnen komen. Het is zelfs mogelijk om ergens te trouwen. Je wordt dan op een spectaculaire plek afgezet met de helicopter om vervolgens later, na je 'ja woord', weer opgepikt te worden. Privacy gegarandeerd!

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!