Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Kootenays

Spotted Lake in de omgeving van Osoyoos in de Kootenays
Spotted Lake in de omgeving van Osoyoos in de Kootenays

Het zuidoosten van British Columbia

The Kootenays in het zuidoosten van British Columbia is een van de mooiste gebieden van Canada met uitgestrekte meren, wilde rivieren en besneeuwde bergtoppen. Het gebied is vernoemd naar de Kootenay rivier.

Nelson

Nelson ontstond in de 19e eeuw. De vondst van zilver en koper werkte als een magneet op nieuwe arbeidskrachten en het stadje groeide snel. Nu wonen zo'n tienduizend mensen in Nelson. De gebouwen van toen staan er nog steeds en Nelson ademt een een ontspannen sfeertje uit; niet in de laatste plaats vanwege de hippies en backbackers. Dankzij de alternatieve scene is er voor vegetariers ook eens keuze op de menukaart.

Osoyoos

Lake Osoyoos Canada
Lake Osoyoos
Osoyoos is het noordelijkste puntje van de Nevada woestijn en ligt tegen de grens met de Verenigde Staten. Door de zuidelijke ligging van lake Osoyoos heeft het stadje een aangenaam klimaat en worden er zelfs druiven verbouwd.

Spotted Lake

Van de herfst tot aan het voorjaar is er niets vreemd te zien aan Spotted Lake. Maar tussen juni en september wordt duidelijk waarom dit bijzondere meer Spotted Lake heet. Door de verdamping van het water worden honderden poelen zichtbaar met kleurrijke minerale afzettingen, waaronder calcium, sodium, magnesiumsulfaat, zilver en titanium.
Voor de Okanagan-indianen, de oorspronkelijke bewoners, was Spotted Lake een heilige plaats vanwege de heilzame werking van de mineralen. Zij noemden het Kliluk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de mineralen gebruikt voor de productie van munitie.
Spotted Lake ligt op privé grond, maar vanaf de weg kun je dit bijzondere meer met haar kleuren prima zien.
Langs de Crownsnest Highway, zo'n 10 kilometer ten westen van Osoyoos.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!