Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Alberta

Op weg naar de Rockies. Alberta in het westen van Canada
Op weg naar de Rockies. Alberta in het westen van Canada

Rondreis Alberta

Alberta ligt aan de oostkant van de Rocky Mountains. Calgary is de grootste stad van de staat en is een goede uitvalsbasis om de nationale parken Jasper en Banff in de Rocky Mountains te bezoeken. Aan de zuidkant grenst Alberta aan de Amerikaanse staat Idaho. Bijzonder in Alberta is ook het Dinosaur National Park waar meer dan 300 skeletten van dino's zijn gevonden.

Calgary

De Calgary Stampede feestweek zet in de zomer de hele stad Calgary op z'n kopCalgary is vooral bekend geworden door de 15e Olympische Winterspelen in 1988 waar voor Nederland 3x goud werd gewonnen door schaatster Yvonne van Gennip. De stad ligt ten westen van De Rocky Mountains, in de 'graanschuur' van Canada. Maar behalve akkerbouw zijn ook koeien en olie van groot belang voor de plaatselijke economie.
Calgary heeft een compact centrum. De Stephen Street Mall is de belangrijkste winkelstraat.

Calgary Stampede

In de 2e week van juli staat de stad op z'n kop tijdens de Calgary Stampede, een 10 dagen durende feestweek die Calgary omtovert tot cowboystad en waarbij iedereen leren boots en een Stetson draagt. Behalve de Stampede parade is er in the Week een rodeo, paardenraces, lassowerpen en andere comboy dingen.

Edmonton

De hoofdstad van Alberta

Edmonton is na Calgary de vijfde stad van Canada en tevens de hoofdstad van Alberta.

Waterton Lakes NP en Glacier NP

Bergen, bossen en wilde dieren

Provincie Alberta in West Canada
Waterton is een van de oudste nationale parken van Noord Amerika en ligt in het zuidwesten van Alberta. In zowel Waterton Lakes NP als in Glacier NP maak je goede kans om wilde dieren als moose (eland), herten en beren te zien.

Accomodatie Canada

Alberta en Calgary

Het tijdsverschil tussen Alberta en Nederland en België is -8 uur. Het kan daarom handig zijn om voor het begin of het einde van je vakantie alvast een hotel te reserveren.
Hotels Calgary +
Hotels Alberta +

(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!