Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

British Columbia: Het Wilde Westen van Canada

Peyto Lake. Beroemd vanwege haar mooie ligging en blauwe kleur
Peyto Lake. Beroemd vanwege haar mooie ligging en blauwe kleur

De Canadese westkust

British Columbia aan de Canadese westkust beslaat een gebied groter dan verschillende Europese landen bij elkaar. Zo past Nederland 2x in Vancouver Island. In British Columbia vind je de Rocky Mountains en de mooiste en meest spectaculaire natuurgebieden van Canada. Vanwege de enorme afstanden is het onmogelijk om alles te ontdekken. Beter is het om een aantal interessante delen te verkennen.

Whistler

Wintersport op z'n Canadees

Het voormalige Olympische winterport plaatsje Whistler ligt verscholen in de bergen van de Rocky Mountains ten noorden van Vancouver. Het is een rit van zo'n 125 kilometer. In de zomer is het een perfecte plaats voor buitensport en om de omringende bergen te verkennen. In de winter is het een gezellig en sneeuwzeker plaatsje om te gaan wintersporten op z'n Canadees.
Whistler werd in de jaren zestig van de vorige eeuw gesticht, met het doel om de Spelen van 1968 binnen te halen. Dat mislukte, maar in 2010 was het zover en was het plaatsje twee weken het middelpunt van de Olympische wintersport. Wat gebleven is, is een prachtig skigebied dat bekend staat om haar prachtige poedersneeuw., prima faciliteiten en mooie afdalingen. Is 'gewoon' skiën of snowboarden niet genoeg voor je, ga dan heli-skiën of met de sneeuwscooter erop uit.

Nationale Parken in de Rocky Mountains

Jasper, Bannf, Yoho, Kootenay

De Rockies in CanadaDe beroemdste Nationale Parken van Canada, zoals Jasper en Banff, liggen in de Rocky Mountains. Ze behoren tevens tot de oudste van het land.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Canada vakantie
British Columbia
British Columbia: Het Wilde Westen van Canada
Vancouver bezienswaardigheden
Vancouver Island
Rocky Mountains. Hoogtepunt van je Canada reis
Wells Gray
Kootenays
Alberta
Yukon: Goudzoeken in de Klondike
Canada wilde dieren spotten: The Big 5
Canada van Oost naar West
Canada vakantie informatie
Canada boeken en reisgidsen
Hotels
Bultrug of Humpback walvis voor de kust van Vancouver Island
Bultrug of Humpback walvis voor de kust van Vancouver Island

The Big Five Canada

De grootste en wildste dieren

De uitgestrekte en ongerepte wilde natuur is natuurlijk een van de belangrijkste redenen om naar Canada op vakantie te gaan. Grote dieren die je hier in het wild tegen kunt komen zijn ondermeer grizzly's en zwarte beren, walvissen en orca's, elanden, wolven, arenden en andere grote roofvogels.

Big 5 grote dieren Canada +

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!