Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Vancouver bezienswaardigheden

De skyline van Vancouver aan de Canadese westkust
De skyline van Vancouver aan de Canadese westkust

Hoofdstad British Columbia, Canadese Westkust

Vancouver is de grootste stad aan de Canadese westkust. De metropool wordt omsloten door de Coast Mountains en de Grote Oceaan. Vancouver wordt samen met Sydney gezien als een van de beste wereldsteden om te wonen. Het is een aangename kosmopolitische stad met een strand, volop water om te varen, vissen, zeilen en surfen, een natuurpark waar je kunt hiken en 's nachts wilde beren kunt tegenkomen en een Olympisch skigebied. Om Vancouver op je gemak te ontdekken, zul je enkele dagen nodig hebben.

Vancouver 8 tips

De leukste plaatsen en attracties in en rond Vancouver

Stanley Park

Wilde dieren in de stad

Originele totempalen in Stanley Park, Vancouver, Canada
Totempalen in Stanley Park
1.
Stanley park is het 400 ha grote stadspark van Vancouver en is groter dan Central Park in New York. Het is zelfs zo groot dat je 's nachts wilde dieren kunt tegen komen. Stanley park loopt van het centrum door tot English Bay. Je kan het park met de auto bezoeken, maar leuker is het om skates of een fiets te huren. In het park is ook het beroemde Vancouver Aquarium gevestigd (zie kader rechts). Vanuit het park heb je een mooi uitzicht op de skyline van Vancouver.

Granville Island

2.
Granville Island was vroeger een industrieel gebied in het centrum van Vancouver. Tegenwoordig is het een levendig centrum met markten, winkeltjes, galeries, kunst, theater, restaurants en terrassen.

Vanier Park

Granville Island in Vancouver in Canada
Vancouver
3.
Met een veerboot vanaf Granville Island bereik je Vanier Park. In dit park vind je op korte afstand van elkaar een aantal interessante musea. Het Vancouver Museum is merendeels gewijd aan de oorspronkelijk bewoners van British Columbia. Echter, indien je ook Victoria op Vancouver Island bezoekt tijdens je vakantie; kun je beter naar het veel grotere British Columbia Museum gaan. In het Maritime Museum vind je meer over de Canadese zeevaart. Het MacMillan Space Centre gaat over alle aspecten van de ruimtevaart en is een leuk museum voor kinderen.

English Bay

Naar het strand

4.
Aan de westkant van Vancouver ligt de English Bay. Vanaf Stanley Park liggen hier lange witte stranden, populair bij de inwoners van Vancouver op warme zomerdagen.

Cypress Mountain

Olympisch skiën en snowboarden in Vancouver

De Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver
De Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver
5.
Ten noorden van Vancouver ligt Cypress Mountain. In de zomer is dit een populair wandel- en mountainbike gebied. In de winter is het vaak een perfecte plek om te gaan skiën of snowboarden. De Olympische Winterspelen van 2010 werden in en rond Vancouver gehouden. Hier op Cypress Mountain behaalde de Nederlandse snowboardster Nicolien Sauerbreij goud op de parallelslalom. Een historische medaille want het is de eerste medaille op een alpien onderdeel en bovendien de honderdste gouden medaille van Nederland tijdens de Olympische Spelen.

Steamclock in Gastown, Vancouver
De stoomklok in Water Street in Gastown district fluit ieder kwartier

Gastown

Het historische Vancouver

Terras in Gastown, het oudste deel van Vancouver, Canada
Gastown, Vancouver
6.
Gastown is het oudste deel van Vancouver. De wijk is in 1867 gebouwd rondom de saloon van 'Gassy' Jack Leighton. In de vorige eeuw was Gastown een slechte buurt, maar door stedelijke vernieuwing is dit flink verbeterd. De saloon van Gassy bestaat al lang niet meer, maar er zijn voldoende terrasjes en cafe's voor in de plaats gekomen.

Stoomklok

Water Street is de belangrijkste straat door de wijk. Dé attractie van de straat is een ouderwetse stoomklok die ieder kwartier fluit als de Big Ben. Een beetje suf, maar wel populair bij toeristen, want waar zie je vandaag de dag nog een heuse stoomklok?

Canada Place

Op loopafstand van Gastown ligt Canada Place, het havengebied met het Convention Center en het Waterfront Center. Hier arriveren de grote cruiseschepen en zijn trendy café's en terrassen bij het water.

Yaletown

Yaletown ligt iets ten zuiden van Gastown. De gerenoveerde pakhuizen in deze buurt worden vooral bewoond door yuppen en er hangt een ontspannen sfeer. Er zijn mooie winkels en leuke bars en terrassen.

Chinatown

7.
Het Chinatown van Vancouver is een stad op zich. Opschriften zijn in het Chinees en vanzelfsprekend puilen de markten en de vele winkeltjes uit met Chinese waren. De wijk ontstond midden 19e eeuw toen veel Hong-Kong Chinezen hun geluk kwamen beproeven tijdens de goldrush in Fraser Valley. De wijk ligt rond Pender Street.

Sea to Sky Highway

Scenic route naar wintersportplaats Whistler

De Sea to Sky Highway ten noorden van Vancouver aan de westkust van Canada brengt je van de zee tot in de wolken
In de wolken bij de Sea to Sky kustweg ten Noorden van Vancouver
8.
De spectaculaire Sea to Sky kustweg ten noorden van Vancouver leidt je naar het 120 km verder gelegen wintersportplaatsje Whistler. In dit stadje in de bergen werden in 2010 de Olympische Winterspelen gehouden. De Sea to Sky Highway leidt je aanvankelijk over een mooie route langs de kust met adembenemende vergezichten. Het lijkt wel of je soms door de wolken rijdt!

Overnachten Vancouver

De beste hotels

Leuke hotels in Vancouver in Canada
Vancouver heeft een ruim aanbod aan goede en betaalbare hotels. Het leukste is natuurlijk om ergens downtown te zitten. Kom je net aan van je lange vliegreis, dan is het handig om van te voren je hotel al te boeken.

Vancouver Museum gids

Museum of Anthropology

Even buiten het centrum van Vancouver ligt het Museum of Anthropology, een van de mooiste musea van de stad. Het museum herbergt ondermeer een fraaie collectie totempalen, gemaakt door de oorspronkelijke bewoners van British Columbia. Ook andere kunstwerken, zoals sierraden en ceremoniële maskers gemaakt door de Haida, Tsimshian en andere indianen­volkeren, worden hier tentoongesteld.
Meer informatie: Museum of Anthropology

Vancouver Aquarium

Het Vancouver Aquarium
Het Vancouver Aquarium ligt midden in het Stanley Park en is een populaire attractie. In het enorme aquarium zijn ondermeer orca's, witte dolfijnen, zeehonden, walrussen, haaien en otters te zien.

Overige Musea Vancouver(Advertentie)

Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!