Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Zuid-Bohemen

  • Onderweg in Tsjechië

    Onderweg in Tsjechië

    Zuid-Bohemen

Rijke historie en gevarieerd landschap. Boheemse woud

De Zuid-Bohemen zijn van oudsher het rijkere deel van Tsjechië. Het landschap in dit deel van Tsjechië is afwisselend en je vindt hier fraaie steden en vele kastelen. Šumava, het Boheemse woud, is een berggebied waar je prima kunt wandelen. Een ander mooi gebied is Trebonsko. Ceske Budejovice is de belangrijkste stad van de streek. Hier komt het Budvar-bier vandaan. Maar mooier is het Middeleeuwse stadje Český Krumlov. Dat tevens een goede uitvalsbasis is om dit deel van Tsjechië te ontdekken.

Český Krumlov

Middeleeuws stadje

Het Middeleeuwse Český Krumlov is een prima uitvalsbasis om de regio te ontdekken. Het stadje is schilderachtig gelegen aan een dubbele bocht in de Vltava rivier. Daarboven, op de rotsen, ligt een van de grootste Middeleeuwse kastelen van de Bohemen. Het kasteel (Hrad in het Tsjechisch) is te bereiken via een korte klim vanuit het stadje.

In het oude stadje zelf vind je helaas vooral souvenir-, glas- en porselein winkels. Maar niettemin is Český Krumlov een fraai stadje. Als je de drukte wilt ontlopen kun je een kano-tocht over de Vltava rivier maken.

Šumava

Het Boheemse Woud

Zuid-Bohemen op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Tsjechie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!