Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Het paradijs: Český ráj

  • De grillige rotsformaties van Prachov in Český ráj, het Boheems Paradijs

    De grillige rotsformaties van Prachov in Český ráj, het Boheems Paradijs

    Het paradijs: Český ráj

Rotsen, bossen en burchten in het Boheems Paradijs

Český ráj ofwel het Boheems Paradijs is een bosrijk gebied ten zuiden van de stad Liberec. Het is een variërend gebied en daarmee een leuke bestemming in Tsjechië. Je vindt er bizarre rotsformaties die in een Western niet zouden mistaan alsook oude burchten. Český ráj is al sinds 1955 beschermd. Het was het eerste nationale park van Tsjechië. Hieronder volgen enkele leuke bezienswaardigheden die ook heel leuk voor kinderen zijn.

Rotsen Prachov
Rotsen Prachov

Rotsformaties van Prachov

Western locatie, maar dan in Tsjechië

Van de rotsformaties van Prachov wordt gezegd dat wanneer je een Western film zou willen opnemen in Tsjechië, je hier zou moeten zijn. En inderdaad. De rotskolommen zijn indrukwekkend. Tussen de rotsen lopen diverse wandelpaden. Soms met nauwe trappetjes door een kloof - dan weer moet je gebukt onder een rots door.

De Rotsformaties van Prachov zijn bereikbaar vanaf een parkeerplaats aan de weg naar Prachov, ten noordwesten van de stad Jecin.

Trsoky hrad
Trsoky hrad. Het kasteel op 2 vulkaantoppen

Trosky burcht (Trsoky hrad)

Kasteel op 2 vulkaantoppen

De Trosky burcht is een opvallend bouwwerk. Het Middeleeuwse kasteel is namelijk gebouwd op 2 vulkanische zuilen. Baba (grootmoeder) is 45 meter hoog en Panna (meisje) is met 57 meter nog iets hoger. Het fort wordt omringd door drie-dubbele muren en is vanuit de wijde omgeving goed te zien. Vanaf de torens heb je een fraai uitzicht over de omgeving.

Rotsklimmen Tsjechië
Rotsklimmen in Tsjechië is een populaire buitensport

Rotsklimmen in Tsjechië

Klimmen is een populaire sport in Tsjechië. Door de rotsen is Český ráj een gewild gebied onder klimmers. Om te klimmen in het gebied is een vergunning van de Tsjechische Bergbeklimverenging verpicht.

Het paradijs: Český ráj op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Tsjechie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!