Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Karlovy Vary (Karlsbad)

  • Het Spa district in Karlovy Vary (Karlsbad) in Tsjechië

    Het Spa district in Karlovy Vary (Karlsbad) in Tsjechië

    Karlovy Vary (Karlsbad)

Fraaie kuurbadplaats in het westen van Tsjechië

Karlovy Vary, ook bekend als Karlsbad, is een sjieke kuurbadplaats in het westen van Tsjechië. De heilzame bronnen trekken al eeuwenlang vele bezoekers. Aanvankelijk om te baden, maar vanaf de 18e eeuw ook om te drinken. Het drinken gebeurt op een speciale manier met een eigenaardig theepotje. Het aangename Spa-district van Karlovy Vary is fraai gelegen in een smalle vallei aan de Teplá warm-water rivier. Hier zijn de diverse collonades met daarin de thermische bronnen.

Loket in de Bohemen
Een van de hete thermale bronnen in Karlovy Vary

Art Nouveau

De meeste kuurgebouwen hotels en herenhuizen op de oever van de kronkelige Teplá rivier dateren uit 1900, de bloeiperiode van het mondaine Karlovy Vary. Veel gebouwen zijn in art-nouveau stijl opgetrokken. Omdat het dal waarin de stad ligt vrij smal is, is de badplaats langgerekt. Op de oevers van de rivier kun je heerlijk flaneren en genieten van deze bijzondere stad met allure.

Theepotjes van Karlovy Vary
Toeristen vullen hun theepotjes met heilzaam water in Karlovy Vary. Om verkleuring van de tanden tegen te gaan drink je het bronwater met een speciaal theepotjeEen van de colonnades in Karlovy Vary
Een van de colonnades in Karlovy Vary

James Bond

De James Bond film Casino Royal is deels opgenomen in Karlovy Vary. Tijdens de film rijdt James Bond door Karlovy Vary. Het hotel staat aan de rivier het einde van het langgerekte stadje
Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary (Karlsbad) op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Tsjechie vakantie

Karlovy Vary parkeren

Het centrum van Karlovy Vary is autovrij. Parkeren kan buiten het centrum.

Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!