Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Mariánské Lázně (Marienbad)

  • Een Colonade met geneeskrachtige bron in Mariánské Lázně (Marienbad)

    Een Colonade met geneeskrachtige bron in Mariánské Lázně (Marienbad)

    Mariánské Lázně (Marienbad)

Aangename badplaats én de place to be in de 19e eeuw

Mariánské Lázně, ook bekend onder de Duitse naam Marienbad, is ondanks haar authentieke uitstraling nog maar een jonge stad. Niettemin is de stad prachtig en een bezoek zeker waard. Mariánské Lázně werd aan het begin van de 18e eeuw ontwikkeld rond een veertigtal geneeskrachtige bronnen door een naburig klooster.

Bloeiperiode Mariánské Lázně

En de jetset uit de 19de eeuw

In haar bloeiperiode was Marienbad de place to be voor de internationale rich and famous. Beroemde gasten uit de gehele wereld kwamen hier naar toe. Enkele gasten uit die tijd waren bijvoorbeeld Goethe, Wagner, Freud, Kafka, Nietzsche, Alfred Nobel en Albert Schweitzer.
Ook koninkijke families zoals die van de Engelse koning Edward VII en keizer Franz Jozef van Oostenrijk kwamen hier graag.

Souvenirs Mariánské LázněSouvenirs uit Mariánské Lázně

Kuren

Drinken en baden

Kuren is in ons land minder bekend, maar meer naar het oosten is het vrij gebruikelijk. In Marienbad zijn zowel de drinkkuur en het baden populair. Meest voorkomende problemen waarvoor behandeling wordt gezocht in Marienbad zijn:
  • Problemen met bewegen
  • Nier- en urineweg problemen
  • Gyneacologische aandoeningen
  • Oncologische aandoeningen
  • Stofwisseling en spijsverteringsproblemen

Chopin

Frederic Chopin was ook een van de beroemde gasten in Mariánské Lázně. Hij kwam hier in de zomer van 1836 enige tijd wonen vanwege Maria Wodzinska op wie hij verliefd was. Later zou hij enige tijd met haar verloofd zijn.

Chopin Museum

In Mariánské Lázně is een klein Chopin museum ingericht en is er in de zomer een Chopin festival.

Mariánské Lázně (Marienbad) op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Tsjechie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!