Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Tsjechië vakantie West-Bohemen

  • Loket, een typisch Tsjechisch stadje in de West-Bohemen

    Loket, een typisch Tsjechisch stadje in de West-Bohemen

    Tsjechië vakantie West-Bohemen

De streek aan de grens met Duitsland

De West-Bohemen grenzen aan Duitsland. De Duitse bevolking in de regio werd na de Tweede Wereldoorlog verdreven, maar nog steeds kom je hun sporen tegen; al is het maar in de plaatsnamen. Verplichte stops voor James Bond liefhebbers (maar eigenlijke voor iedereen) zijn de plaatsen Karlovy Vary (Karlsbad) en het burchtstadje Loket. De film Casino Royal is hier deels opgenomen.

Loket in de Bohemen
Loket in de Bohemen

Plzeň (Pilsen)

De bierstad

Plzeň is bij veel mensen beter bekend onder de Duitse naam Pilsen. In het historische centrum vind je vele kerken en andere monumenten, maar de meeste bezoekers komen voor de brouwerij die even buiten het centrum ligt.

Karlovy Vary (Karlsbad)

Karlovy Vary is een sjieke en sfeervolle badplaats. De Boheemse stad is fraai gelegen in een smal dal. De stad staat al honderden jaren bekend om haar heilzame water. De meeste bronnen liggen vlakbij de winkelstraten.

Cheb (Eger)

De plaats Cheb ligt op og geen 6 kilometer van de Duitse grens. Het is een industriestad, maar wel eentje met een mooi oud centrum. Door de vele vakwerkhuizen voelt het hier erg Duits aan.

Mariánské Lázně (Marienbad)

Badplaats Mariánské Lázně is net als Karlovy Vary een kuuroord. De stad is minder groot dan Karlovy Vary, maar daardoor ook minder toeristisch.

Tsjechie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!