Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

De Sněžka en het Krkonoše Reuzengebergte

  • Uitzicht vanaf de top van de Sněžka op de grens met Polen

    Uitzicht vanaf de top van de Sněžka op de grens met Polen

    De Sněžka en het Krkonoše Reuzengebergte

Bedwing de hoogste berg van Tsjechië

In het Krkonoše Reuzengebergte, op de grens met Polen, ligt de hoogste bergtop van Tsjechie. Het is de Sněžka dat zoiets als de 'sneeuwkop' betekent. De piek is 1603 meter hoog. Naar de top loopt een pittige, maar dagvullende wandeling die zeer de moeite waard is.

Grenspad Tsjechië en Polen
Het grenspad op de grens van Tsjechië en Polen

Wandelen over het grenspad met Polen

Wandeltocht naar de Sněžka vanuit Splyndleruv Mlyn

Vanuit het aangename Tsjechische wintersportplaatsje Splyndleruv Mlyn kun je een schitterende wandeltocht maken naar de top van de Sněžka. Het eerste deel van de tocht is makkelijk. Een bus brengt je het eerste stuk omhoog naar het begin van het wandelpad. Dan begint de echte tocht. Via een pittig wandelpad klim je langzaam omhoog. Het pad loopt op de grens met Polen; de ene keer ben je in Tsjechië - en dan weer in Polen. Uiteindelijk bereik je de voet van de Sněžka en wacht je nog een pittig stuk naar de top waar je een schitterend uitzicht hebt. Terug kun je via een andere route. Houd hier rekening met een steile afdeling.

Tip: zorg voor goede schoenen en de juiste kleding. Zorg ook voor voldoende eten en drinken voor onderweg. De wandeling is behoorlijk pittig. Heen en terug naar de top duurt ongeveer een dag.

Naar de top van de Sněžka

De makkelijke optie met de kabelbaan

Minder getrainde wandelaars die toch naar de top van de Snezka willen, kunnen gebruik maken van de kabelbaan vanuit het plaatsje Pec pod Snezkou.

De Sněžka en het Krkonoše Reuzengebergte op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Tsjechie vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!