Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Voss en omgeving

Voss, in het zuidwesten van Noorwegen
Voss, in het zuidwesten van Noorwegen

Populaire vakantieplaats op de route Oslo - Bergen

Voss is een populaire vakantieplaats aan de route Oslo - Bergen. Vanuit Voss kun je verschillende uitstapjes maken waaronder de treinreis Voss - Myrdal- Flam. Dit laatste stuk van de reis voert over de legendarische Flambaan. Ook kun je vanuit Voss met trein of auto een dagje naar Bergen aan de kust. Een bekende Noorse uitspraak is dat wanneer het regent in het binnenland, het aan de kust mooi weer is en omgekeerd.

Wintersport?

Voor de Noren is Voss vooral een wintersportplaats. Gelukkig is er in de zomer ook van alles en nog wat te doen. Zo kun je in de omgeving raften of kajakken of met de kabelbaan naar boven voor een wandeling in de bergen.

Bordalsgjelet kloof

Op loopafstand van het centrum van Voss ligt de Bordalsgjelet kloof. Door de kloof voert een smal pad en heb je een mooi uitzocht op de potholes en het wilde water.

Tvindefossen waterval

Aan watervallen heb je in Noorwegen geen gebrek. Al is de ene wel mooier dan de andere. Bij de Tvinde Camping, even buiten Voss, ligt de Tvindefossen. Vanaf 152 meter hoogte stort het woeste water zich hier naar beneden. Liefhebbers kunnen via een steil paadje naar de top van de Tvindefossen klimmen.

Stalheimskleiva

Steil en haarspeldbochten!

Op 35 km rijden vanuit Voss ligt de Stalheimskleiva, met 13 haarspeldbochten een van de steilste wegen van Noord-Europa. Niet voor caravans!

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Noorwegen vakantie
Noorwegen vakantie
Noorwegen Top 10
Oslo bezienswaardigheden
Telemark
Bergen bezienswaardigheden
Voss en omgeving
Flambaan (Flåmsbana) / Sognefjord
Hemsedal en omgeving
Kjeragbolten. Wie durft?
Noorwegen vakantie
Finnmark vakantie
Nordkapp: de Noordkaap
Kirkenes en omgeving
Grense Jakobselv
Pasvik vallei
Alta
Alta Museum
Sautso Canyon / Alta kloof
Struve Geodetic Arc
Noorwegen Big 5 dieren
Svalbard (Spitsbergen)
Noorwegen Reisgidsen
Noorwegen hotels
Noorwegen aanbiedingen
Praktische Informatie Noorwegen vakantie
Finland vakantie

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!