Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Hemsedal en omgeving

Hemsedal
Hemsedal

Skien in de winter, bergwandelen in de zomer

Hemsedal ligt tussen Oslo en Bergen. In de zomer is Hemsedal een uitstekende uitvalsbasis om te wandelen in de bergen. Je vindt hier vele wandelingen met uiteenlopende moeilijkheidsgraad. Hemsedal in de winter is een populair wintersport plaatsje in de bergen. Het heeft goede wintersport faciliteiten en is populair onder zowel skiërs als langlaufers.

Kongevei

Treed in de voetsporen van de Noorse koningen

Met het bewandelen van de Kongevei treed je in de voetsporen van de Noorse koningen. Zij gebruikten de Kongevei om op hun paarden door Noorwegen te reizen. Even voorbij Hemsedal ligt een stuk van zo'n route. Hoewel het pad parallel aan de hoofdweg ligt, is het hier heerlijk rustig lopen. Steeds meer delen van deze oude wegen worden voor wandelaars opengesteld.

Skogshorn

Of kies een van de 20 andere toppen

De Skogshorn is een van de vele bergen die je in de omgeving van Hemsedal kunt beklimmen. Er zijn er tenminste 20. Ter plekke kun je een kaartje krijgen met wandeltochten naar alle toppen. Wil je het wat rustiger aan doen, dan kun je ook een tocht maken langs de meren aan de voet van de markante Skogshorn.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
Noorwegen vakantie
Noorwegen vakantie
Noorwegen Top 10
Oslo bezienswaardigheden
Telemark
Bergen bezienswaardigheden
Voss en omgeving
Flambaan (Flåmsbana) / Sognefjord
Hemsedal en omgeving
Kjeragbolten. Wie durft?
Noorwegen vakantie
Finnmark vakantie
Nordkapp: de Noordkaap
Kirkenes en omgeving
Grense Jakobselv
Pasvik vallei
Alta
Alta Museum
Sautso Canyon / Alta kloof
Struve Geodetic Arc
Noorwegen Big 5 dieren
Svalbard (Spitsbergen)
Noorwegen Reisgidsen
Noorwegen hotels
Noorwegen aanbiedingen
Praktische Informatie Noorwegen vakantie
Finland vakantie

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!