Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Rotstekeningen La Palma

  • Rotstekeningen La Palma

    Rotstekeningen La Palma

    Rotstekeningen La Palma

La Fajana, omgeving El Paso

Het kleine stadje El Paso op La Palma staat bekend om de op ambachtelijke wijze handgerolde sigaren van lokaal geproduceerde tabak. Wat veel mensen niet weten is dat je bij El Paso ook oude rotstekeningen van de gravures van de Benahoares, de oorspronkelijke bewoners van La Palma, kunt zien. De rotstekeningen kun je bij La Fajana bezoeken.

Graftekening bij La Fajana op La Palma op de Canarische Eilanden
El Paso, La Palma: de rotstekeningen bij La Fajana

Benahoares

De Benahoares zijn de oorspronkelijke bewoners van La Palma. Op enkele plaatsen zijn nog sporen van deze bewoners gevonden. Zo ook bij El Paso waar de rotstekeningen van La Fajana te zien zijn. Het gaat hier om figuratieve en spiraalvormige figuren die in de rotsen zijn getekend.

Rituele functie?

De rotstekeningen hebben vermoedelijk een rituele functie, maar de exacte betekenis is niet bekend. Vindplaatsen op La Palma zijn ondermeerLa Fajana, La Zarza en Cueva de Belmaco.

LaPalma vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!