Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

La Palma vakantie. Alle praktische informatie

Zojuist geland! Welkom op La Palma. De vakantie op de Canarische Eilanden kan beginnen!
Zojuist geland! Welkom op La Palma. De vakantie op de Canarische Eilanden kan beginnen!

Welkom op de zonnige Canarische Eilanden

La Palma is één van de minder bekende Canarische eilanden. Jammer, want het eiland van de eeuwige lente is een leuke bestemming voor een korte vakantie naar de zon. La Palma ligt op slechts 4,5 uur vliegen. Er zijn maar een paar aardige stranden, de meeste met stenen, maar de natuur is des te mooier. Het Canarische Eiland trekt daarom vooral wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers die van mooi weer houden. La Palma is bergachtig. Afgezien van een paar kilometer snelweg, kronkelen alle wegen langs vulkanen en kliffen. Bij iedere bocht wordt je opnieuw getrakteerd op mooie vergezichten over de Atlantische oceaan.

Aankomst op het vliegveld van La Palma op de Canarische Eilanden
Vliegveld La Palma

Vliegen naar La Palma

Bienvenido a La Palma! klinkt na de landing door de boordomroep. Tot op het laatste moment word je in spanning gehouden. Overal steile bergen, maar nergens een vliegveld te zien! Pas op het allerlaatste moment is daar de landingsbaan, ingeklemd tussen de Atlantische oceaan en de bananenplantages en de steile bergen.
Vanuit Nederland/België duurt de vlucht naar La Palma ca. 4,5 uur. De afstand is zo'n 3500 km. Het Canarische eiland wordt enkele keren per week aangedaan door de grote charter maatschappijen met soms een tussenstop op Tenerife. Het vliegveld ligt op 8 km afstand van de hoofdstad Santa Cruz de La Palma. De vliegveldcode is SPC.
Bushalte op het Canarische Eiland La Palma
Bushalte aan de ringweg op La Palma

Openbaar vervoer / autorijden La Palma

De snelste manier om La Palma te verkennen is met de auto. Vooral als je in een casita in de bergen overnacht, kun je niet zonder. Op het vliegveld is een ruim aanbod met autoverhuurbedrijven. Sommige reisorganisaties bieden standaard een huurauto bij een packagedeal. Autorijden op La Palma is door de mooie routes aangenaam, wel zijn er eindeloos veel bochten enhogteverschillen.
Het openbaar vervoer op La Palma wordt verzorgd door een lokale busmaatschappij.
Openbaar vervoer La Palma +
T-shirts als leuk vakantiesouvenir van La Palma
De salamander is het symbool van La Palma
Paradijsvogelbloem of Strelitzia's Canarische Eilanden souvenir
Paradijsvogelbloem of Strelitzia's, een leuk souvenir voor de thuisblijvers

La Palma souvenirs

La isla bonita

De salamander, een veelvoorkomend diertje op La Palma, is uitgegroeid tot het symbool van La Palma. Het is dan ook een populair thema voor t-shirts en andere souvenirs. Andere leuke souvenirs van La Palma zijn lokale wijn (die buiten het eiland vrijwel niet te verkrijgen is) en -voor de liefheber- handgemaakte sigaren. Churchill scheen dol te zijn op de sigaren uit Brena Alta.

Paradijsvogelbloemen

Via de meeste reisorganisaties kun je ter plekke een mooie bos Palmese paradijs- vogelbloemen bestellen, die vlak voor je terugreis in een stevige doos op het vliegveld worden afgeleverd. Het leuke is dat deze bloemen meerdere keren kunnen bloeien. Een origineel cadeau voor de thuisblijvers!


Wijnbouw op La Palma: Op kleine terrasjes tegen de rotsen worden de druiven verbouwd
Wijngaard op La Palma

Economie

Het toerisme is de grootste bron van inkomsten op La Palma. De opbrengsten uit visserij en landbouw (wijn, kaas, sigaren, tomaten etc.) zijn door de kleinschalige opzet voornamelijk voor het eiland zelf. Bananen en zeezout (dit wordt gewonnen in bassins in het zuiden) worden wel geexporteerd. Foto: Wijnbouw op La Palma: Op kleine terrasjes tegen de rotsen worden de druiven verbouwd.

Beste reisperiode / Klimaat La Palma

La Palma heeft net als de andere Canarische Eilanden een aantrekkelijk klimaat. De temperaturen liggen gemiddeld het hele jaar rond of boven de 20 graden. Wel kan het in de wintermaanden regenen. Beste wandeltijd is maart tot mei en in het najaar. In de zomermaanden is het gemiddeld iets warmer, zo tegen de 25 graden.
De leukste plek om te overnachten op La Palma is in een vakantiehuisje of casita
Een casita in de bergen

Vakantiehuisjes & appartementen

Korte vakantie naar de zon

Appartementen zijn de meest gangbare accomodatievorm. Je vindt ze in de kustplaatsen en op kleinere schaal in verbouwde casita's (landhuizen) in de bergen of finca's (boerderijen) in het binnenland. Langs de kust vind je enkele hotelcomplexen. Afgezien van een camping site in de Caldera de Taburiente zijn er geen kampeermogelijkeden op La Palma. Ons advies: huur een casita in de bergen met uitzicht op zee plus huurauto.
Boek nu een vakantiehuisjes in Spanje of op de Canarische Eilanden +

Actieve vakantie La Palma

Wandelen

La Palma is een prima wandeleiland. Er is meer dan 1000 km aan gemarkeerde wandelpaden en je kunt gevarieerde tochten maken langs vulkanen, lavavelden, bossen, de kust en het binnenland waar je je soms in een resuachtige botanische tuin waant.

Fietsen op het Canarische Eiland La Palma

Fietsen

Fietspaden zijn er niet op La Palma, maar op de kleinere wegen is over het algemeen weinig verkeer. Wel is het landschap grillig en zijn er ontelbare bochten en hellingen. Het eiland leent zich dan ook meer voor mountainbikes. Foto: Wielrenner op een van de vele smalle en kronkelige weggetjes van La Palma.

Surfen op het Canarische Eiland La Palma

Surfen

Door de steile kusten en het beperkte aantal stranden is La Palma niet echt een geschilte bestemming voor windsurfers en kitesurfers. Wel wordt er op beperkte schaal ge-golfsurft. Zoals hier op op het Playa de Nogales. Hier vind je de beste golven van het eiland. Let wel op de rotsen en de stroming.

Snorkelen en duiken La Palma op de Canarische Eilanden

Duiken La Palma - Wat zijn de mogelijkheden?

Op enkele plaatsen op La Palma is het mogelijk om te duiken of te snorkelen. Verwacht geen koraalriffen, wel een onderwaterwereld die gevormd is door de lava. Het beste kun je duiken en snorkelen via een lokale duikschool. Zij weten de mooiste plekjes en kennen de stromingen rond het eiland.


Muziek voor onderweg

De voorpret begint al op de heenreis met toepasselijke muziek:

 1. Dansen op de vulkaan
  -De Dijk
 2. La isla bonita
  de bijnaam voor La Palma -Madonna


(Advertentie)(Advertentie)
LaPalma vakantie
La Palma vakantie. De verrassende Canarische eilanden
La Palma Top 5
Vakantie La Palma: de westkust
Bezienswaardigheden noord- en oostkust La Palma
Santa Cruz de La Palma: de hoofdstad
Caldera de Taburiente Nationaal Park
La Palma: bezienswaardigheden in het zuiden
La Palma vakantie. Alle praktische informatie
Reisgidsen en vakantieboeken
Aanbiedingen La Palma
Hotels
Vakantiehuisjes op de mooiste plekken
Bananenplantage op La Palma
Bananenplantage

(Advertentie)

La Palma praktisch

Alle info op een rijtje

La Palma maakt deel uit van de Canarische Eilanden en daarmee van Spanje. De voertaal is Spaans en je kan er gewoon met de euro betalen.
 • Inwoners: ca. 80.000
 • Hoofdstad: Santa Cruz de La Palma
 • Tijdsverschil: 1 uur vroeger
 • Voltage: 220 volt
 • La Palma / Canarische eilanden horen bij Spanje
 • Taal: Spaans
 • Munt: euro
 • De 2426 m hoge Roque de los Muchachos is het hoogste punt van La Palma
 • Economie: Naast toerisme zijn visserij en vooral landbouw (druiven, bananen, avocado's en tabak) belangrijk. De landbouw produkten zijn vooral voor lokaal gebruik
 • Oppervlakte: ca. 710 km²
 • La Palma is het jongste Canarische eiland en is zo'n 2 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkaan uitbarstingen


Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!