Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Bezienswaardigheden noord- en oostkust La Palma

Een verborgen strand aan de oostkust van La Palma
Een verborgen strand aan de oostkust van La Palma

Zonvakantie op de Canarische Eilanden

Rondweg LP 1 omcirkelt La Palma. Door de vele bochten gaat het rijden welliswaar niet zo snel, maar de beloning is groot. De plaatsjes langs de weg, de bezienswaardigheden en de vele vergezichten na iedere bocht, maken het een leuke rit.

San Andres

Suiker- en bananen stadje

San Andres aan de oostkust is tegen de rotsen gebouwd. Het plaatsje heeft steile straatjes. In de 16e en 17e eeuw was San Andres een belangrijke havenplaats voor de export van suiker. De huizen van de suikerbaronnen herinneren nog aan dit rijke verleden. Tegenwoordig ligt het kleine plaatsje temidden van de bananenplantages.

San Andres op La Palma op de Canarische Eilanden
Vrolijk gekleurde badhuisjes bij Charco Azul, een in de rotsen uitgespaard natuurbad met zeewater bij het plaatsje San Andres

Charco Azul - Zwemmen in een rotsbad

Hoewel San Andres aan zee ligt, zijn er geen stranden. Wel is er de Charco Azul, een in de rotsen uitgehakt natuurbad waardoor je toch in 'zee' kunt zwemmen. Deze met zeewater gevulde baden worden door stenen en rotsen afgeschermd van de krachtige golven uit de oceaan. Leuk voor een verfrissende plons onderweg.


Een smal paadje leidt naar een uitzichtspunt op de top van een steile rots in het laurierbos van Los Tiles

De laurierbossen van Los Tiles

Rond Los Tiles zijn uitgebreide wandel-mogelijkheden in een groot laurierbos met beekjes en watervallen. Het bos is door de UNESCO uitgeroepen tot een beschermde biotoop.
Het strand van Los Concajos op La Palma op de Canarische Eilanden
Het strand van Los Concajos op La Palma

Los Concajos

Fantasieloze badplaats aan de oostkust van La Palma

Iets ten zuiden van hoofdstad Santa Cruz en het vliegveld van La Palma ligt de badplaats Los Concajos. Het weinig sfeervolle plaatsje is niets meer dan een grote verzameling vakantie-appartementen en hotels. Je vindt hier ook de enige flats van La Palma.

Het strand van Los Concajos
Volleyballen op het zwarte strand van Los Concajos

Strand van Los Concajos

Het aangelegde strand is voor Palmese begrippen welliswaar erg groot, maar op La Palma zijn veel leukere plaatsjes. Of kies voor een casita, een huisje in de bergen, om van je vakantie te genieten.
Overigens moet je voor een romantische zonsondergang ook aan de andere kant (westen) van het eiland zijn.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!