Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Vakantie La Palma: de westkust

Poris de Candelaria op La Palma kan zo als decor dienen in een piratenfilm
Poris de Candelaria op La Palma kan zo als decor dienen in een piratenfilm

Plaatsen, uitstapjes en bezienswaardigheden

Het middelpunt van La Palma is de Caldera de Taburiente, een enorme vulkaankrater met een doorsnede van 10 km. Langs de vulkaan loopt de Cumbre, een steile bergketen die tot het zuiden van het eiland doorloopt. De Cumbre deelt La Palma in twee helften met verschillende weersomstandigheden. Vochtige bewolking blijft in het oosten tegen de Cumbre hangen. In het westen is het warmer en droger. In de winter is het in het westen veel natter. Veel toeristen zoeken dan juist de oostkant van La Palma op.

Het havenplaatsje Tazacorte op het Canarische Eiland La Palma
Het havenplaatsje Tazacorte aan de westkust

Puerto de Tazacorte

Havenplaatsje aan de westkust

De zoete kleurtjes van de huizen van Puerto de Tazacorte steken vrolijk af tegen het landschap. Vanuit Puerto de Tazacorte kun je enkele boottochtjes maken. In het haventje is een beschut strand en is er een boulevard waar je vanaf het terras de zon kunt zien ondergaan. De omgeving van Tazacorte wordt gedomineerd door bananenplantages. In het even verderop gelegen plaatsje Tazacorte zelf (dus niet bij de haven) is behalve de 16e eeuwse kerk niet zoveel te zien.

Cueva Bonita aan de westkust van La Palma
Cueva Bonita aan de westkust van La Palma. Je kan er alleen per boot komen

Poris de Candelaria

Poris de Candelaria op La Palma (zie grote foto boven), kan zo als decor dienen voor een piratenfilm. Onder een steil klif ligt een klein afgelegen vissersplaatsje onder de sterk overhellende rotsen geplakt.

Dolfijnen en schildpadden

Boottochtjes vanuit Tazacorte worden vaak gecombineerd met een dolfijnen safari. Maak je geen illusie. De kans om onderweg dolfijnen of schildpadden te zien is klein. Niettemin is het boottochtje een leuk uitstapje en zie je La Palma ook eens vanaf het water. Ook kom je op plekken die anders verborgen blijven zoals de Cueva Bonita, de mooie grot. Deze grot is zo groot dat je met de boot de grot in kunt varen. Ook kun je zo Poris de Candeleria en enkele kleine afgelegen strandjes bezoeken. Hoogtepunt is wanneer het anker uitgaat en er (zonder dolfijnen) gezwommen kan worden.
De boulevard van Puerto Naos op het Canarische Eiland La Palma
Puerto Naos

Puerto Naos

Zonzekere badplaats

De grootste attractie van Puerto Naos is het aantal zonuren: Puerto Naos op la Palma is het meest zonzekere stadje. Een vakantiehuisje in de bergen rond Puerto Naos is veel mooier dan een appartement in het overigens wat saaie plaatsje. Daarentegen heb je in het stadje wel het voordeel van een strand (met stenen). Om het plaatsje voor toeristen wat aantrekkelijker te maken zijn er op het strand palmbomen geplant en is er direkt achter het strand een kleine boulevard met restaurantjes en souvenirwinkeltjes. In de omgeving zijn nog enkele andere stranden zoals Playa Bombilla en Playa de Charco Verde.
Los Llanos de Aridane en El Peso op het zonovergoten Canarische Eiland La Palma
Los Llanos de Aridane

Los Llanos de Aridane

De tweede stad van La Palma

Met ca. 10.000 inwoners is Los Llanos de Aridane de tweede stad van La Palma. In het dal liggen lange rechte straten met kleurige geveltjes. In het centrum, bij het Plaza de Espana zijn terrasjes en worden concerten gegeven. Overigens kmt het leven hier pas op gang in de namiddag, na de siësta. Los Llanos de Aridane ligt overigens landinwaarts en dus niet aan de kust.
Muurtekening bij La Fajana op La Palma op de Canarische Eilanden
Rotstekeningen bij La Fajana
Graftekening bij La Fajana op La Palma op de Canarische Eilanden
Graftekening bij La Fajana

El Paso / Rotstekeningen van La Fajana

In de nabije omgeving ligt het kleine stadje El Paso. Hier maakt men op ambachtelijke wijze handgerolde sigaren van lokale geproduceerde tabak. Ook kun je bij El Paso de oude rotsgravures van La Fajana bezoeken.

Benahoares

De Benahoares waren de oorspronkelijke bewoners van La Palma. Op enkele plaatsen zijn nog sporen van deze bewoners gevonden. Zo ook bij El Paso waar de rotstekeningen van La Fajana zijn te zien. Het gaat hier om figuratieve en spiraalvormige figuren die in de rotsen zijn getekend.
De tekeningen hebben vermoedelijk een rituele functie, maar de exacte betekenis is niet bekend. Vindplaatsen zijn o.a. La Fajana, La Zarza en Cueva de Belmaco.
De enorme vulkaankrater Caldera de Taburiente op La Palma. De krater heeft een doorsnede van 9 kilometer
Wolken golven over de Cumbre

Cumbre Vieja

De vulkaankam die La Palma in tweeën deelt

De Cumbre Vieja is een grote bergkam die zich dwars over La Palma uitstrekt. Vaak zie je dat de wolken tegen de bergen aan blijven hangen, wat een mooi plaatje oplevert. Een tochtje over de bergkam naar de andere kant van het eiland duurt door al het klimmen, dalen en draaien langer dan je denkt. Ook al is La Palma 28 km op zijn breedst en 46 op zijn langst.

Overigens loopt over de Cumbre Vieja bergrug van La Palma een mooie 22km lange wandeling genaamd de Ruta de los Volcanes.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!