Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Caldera de Taburiente Nationaal Park

  • De enorme vulkaankrater Caldera de Taburiente op La Palma. De krater heeft een doorsnede van 10 kilometer

    De enorme vulkaankrater Caldera de Taburiente op La Palma. De krater heeft een doorsnede van 10 kilometer

    Caldera de Taburiente Nationaal Park

De grootste vulkaankrater van La Palma

In de enorme vulkaankrater Caldera de Taburiente die midden op het eiland ligt, zijn diverse wandelingen uitgestippeld. Een geschikt startpunt is La Cumbrecita waar je met de auto kunt komen en alvast een blik in de krater kunt werpen. Langs de weg is een bezoekerscentrum waar meer informatie over de Caldera en het eiland La Palma te vinden is.

Wandelen in de Caldera

Wil je echt naar beneden in de Caldera, ga dan met een gids mee voor een wandeltocht naar de 2 kilometer diepe kraterbodem. De zuidhellingen brokkelen door erosie voortdurend af en ook kun je beneden door een canyon. In deze canyon stroomt, afhankelijk van het weer, water. Voor deze tocht moet je een hele dag uittrekken.

Wandelen Caldera de Taburiente Nationaal Park
Wandelen in de Caldera

Roque de los Muchachos

Sterrenwacht op het hoogste punt van La Palma

De Roque de los Muchachos, aan de rand van de Caldera, is het hoogste punt van La Palma. Vanaf de top overzie je het hele noorden van La Palma. Vanwege de vaak zeer heldere hemel boven La Palma, is hier een internationale sterrenwacht met een reusachtige ruimtetelescoop gevestigd. In de winter kan er sneeuw op de top liggen en kun je sleetje rijden!

Caldera de Taburiente Nationaal Park
Caldera de Taburiente Nationaal Park

Caldera de Taburiente Nationaal Park landschap
Caldera de Taburiente Nationaal Park landschap

Caldera de Taburiente Nationaal Park op de kaart

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

LaPalma vakantie


Reisgenieten.nl

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Stedentrip, weekendje-weg, ver weg of lekker naar de zon? Maak van iedere vakantie een wereldreis!