Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

The Golden Circle

De Gouden Cirkel tochtDe Gouden Cirkel tocht

De mooiste hotspots rond Reykjavik

De populaire Golden Circle laat je in één dag een aantal bijzondere hoogtepunten van IJsland zien. De 300 kilometer lange route begint en eindigt in Reykjavik en brengt je langs ondermeer een enorme breuklijn in de aarde, lavavelden, geisers, spectaculaire watervallen en vulkanen: kortom IJsland op één dag!

(Advertentie)


Þingvellir (Thingvellir) Nationaal Park

Het nationale park Þingvellir is de eerste stop van de route. In het park komen 2 tektonische platen samen en kun je met eigen ogen zien hoe de aarde in beweging is. De breuklijn door het park groeit ieder jaar met enkele centimeters. Þingvellir is een van de weinige plaatsen in de wereld waar je de continentale platen in beweging kunt zien. Bij de breuklijn is een informatiecentrum.

Þingvellir is om nog een andere reden interessant. In het jaar 930 kwam hier de AlÞingi bijeen, het allereerste IJslandse parlement.

Haukadalur: Veld met Geisers

Haukadalur, het veld met de geisers Geysir en Strokkur.

Gullfoss waterval

De "Gouden" waterval Gullfoss.

Kerið Kerid vulkaankrater
De Kerið krater met haar vreemde kleuren

Kerið vulkaankrater

Een van de stops langs de Golden Circle route is de Kerið (Kerid) vulkaankrater. Opvallend zijn de rode kleur van de rotsen en het heldere blauwe water van het meertje op de bodem van de krater. De vulkaankrater is 55 meter diep en het meertje is ongeveer 170 bij 270 meter groot. Soms worden in de caldera concerten gegeven. Zo trad Björk, IJslands bekendste zangeres en export produkt, hier ooit op vanaf een bootje. Het publiek zat op het minst steile deel van de kraterwand. Naar zeggen is de akoestiek van de krater uitstekend.

Andere stops Gouden Cirkel route

Andere stops langs de route zijn ondermeer Hveragerði greenhouse village, de Skálholt kerk en de Nesjavellir geothermische elektriciteits centrale.

(Advertentie)


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!