Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Centrale hooglanden en Vatnajökull NP

Onderweg door een winters IJsland
Onderweg door een winters IJsland

Het ruige binnenland van IJsland

Ruige bergtoppen, ijskapen, vulkanen en hete bronnen. Het binnenland van IJsland biedt een geheel eigen ervaring. Het midden is vrijwel geheel onbewoond en valt deels in het Vatnajökull National Park. Het gebied is beperkt toegankelijk door een gebrek aan goede wegen. Het beste ontdek je de hooglanden te voet, op een paard of 4wd! Kamperen in een tent of hut kan 's zomers. De grootste wildernis van IJsland is dan ook alleen toegankelijk voor de echte avonturiers.

In het binnenland van IJsland is volop ruimte voor avontuur. Enkele bijzondere plaatsen die je kunt bezoeken zijn:

Vatnajökull

In het 12.000 km² grote nationale park Vatnajökull, in het zuidoosten van IJsland, kun je de spectaculaire Dettifoss waterval bezoeken. Verder kun je de 1833 meter hoge Snæfell bezoeken en het gebied rond de Lake kraters.

Landmannalaugar

In het geothermische gebied Landmannalaugar kun je baden in een warme rivier en word je omgeven door bergen in allerlei vreemde kleuren, van geel tot groen tot rood.

Kverkfjöll

De bijzondere ijsgrotten van Kverkfjöll zijn ontstaan door stoom dat aan de rand van de gletsjer omhoog stijgt.

Öskjuvatn

Öskjuvatn is het diepste meer van IJsland. Het ligt dan ook in de krater van een vulkaan. Behalve het meer kun je ook naar de naburige Viti krater, dat met warm water is gevuld.

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!