Voor de werking van de website gebruiken wij en onze adverteerders cookies. Door verder te gaan geeft u aan akkoord te zijn.

Akureyri

Akureyri, de belangrijkste plaats in het noorden van IJsland
Akureyri, de belangrijkste plaats in het noorden van IJsland

Grootste stad van het noorden

Het noorden van IJsland is dunbevolkt. Akureyri is met ruim 17.000 inwoners de belangrijkste stad in het noorden van IJsland en daarmee het grootste centrum buiten Reykjavik. De "hoofdstad van het noorden" ligt net onder de poolcirkel. In de bergen rond Akureyri kun je in de winter skiën.

Wintersportplaats Akureyri in het noorden van IJsland
Wintersportplaats Akureyri in het noorden van IJsland. De lampjes op de helling rechts zijn van een van de pistes

Universiteitsstadje

Hoewel Akureyri een eigen universiteit heeft, een eigen vliegveld én een eigen zeehaven, moet je geen grote stad verwachten met een druk uitgaansleven. Akureyri voelt aan als een klein dorp met grote faciliteiten in een grootse omgeving. Sinds 1987 heeft Akureyri haar eigen universiteit. Akureyri +

(Advertentie)
Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

(Advertentie)
IJsland vakantie
IJsland vakantie - ijs, vuur en fun
IJsland bezienswaardigheden Top 10
Reykjavík, hoofdstad van IJsland
Blue Lagoon
The Golden Circle
Akureyri
Svartifoss
Centrale hooglanden en Vatnajökull NP
IJsland in de winter
IJsland praktische informatie
Boeken & Reisgidsen
Hotels

Grímsey en de poolcirkel

IJsland ligt net onder de poolcirkel- behalve het eilandje Grímsey dat zo'n 40 kilometer uit de kust ligt. De poolcirkel is een denkbeeldige lijn. In de zomermaanden rond 21 juni gaat de zon niet meer onder. En in de wintermaanden rond 21 december komt de zon enkele dagen niet meer op. De poolcirkel loopt over het eiland en ligt ten noorden van de landingsbaan van Grímsey.

(Advertentie)Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis!